Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież masz pod bezpiecznikami rozpiskę jak widać nawet z obrazkami.

Bezpiecznik Cigarette...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

zobacz tutaj :

https://www.newtis.info/tisv2/a/de/e83-x3-3.0si-sav/wiring-functional-info/body/general-vehicle-electrical-system/cigarette-lighter-charging-sockets/uJa5dui

http://fs1.directupload.net/images/180209/mj6f25y9.jpg

Bezpiecznik Nr 30 / 20A

- gniazdo do ładowania w bagażniku

- gniazdo zapalniczki , przód

- gniazdo zapalniczki , tył

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano

mam pytanie do tej zapalniczki. Czy pod zapalniczkę cały czas podłączony jest prąd, czy po jakiejś chwili się odłącza? Byłem pewny , że cały czas ale doczytałem że w x5 się odłącza. Jak jest w e83 po lifcie i jak się odłącza to kiedy?

Niby miałem podłączone wifi do kamery cofania, ale cały czas się świeciła dioda i teraz nie wiem, czy non stop jest prąd czy urządzenie miało jakieś podtrzymanie

pytanie 2

Jeśli jest non stop prąd , to pod który bezpiecznik podpiąć się BEZPIECZNIE, żeby mieć prąd do rejestratora ale tylko po zapłonie

Opublikowano
Tak zasilanie od gniazd jest cały czas, nie zanika wogóle. Z góry nie bardzo jest jak znaleźć, zasilanie po stacyjce. Jest w prawdzie przy lusterku, ale zanika po wbiciu R. Ja pociągnąłem zasilanie słupkiem ze skrzynki. Bezpiecznik nr 7 radio
x3334a545255abac1e52.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli jest non stop prąd , to pod który bezpiecznik podpiąć się BEZPIECZNIE, żeby mieć prąd do rejestratora ale tylko po zapłonie

A nie jest prościej założyć switcha na przewodzie od zapalniczki

i po prostu sobie włączać kiedy potrzeba.

lub dociągnąć przewodzik do zapalniczki byle skąd gdzie jest prąd po zapłonie

i cieszyć się zapalniczka na przycisk lub po zapłonie

żadnych dizli tylko Pb+LPG

R4 + turbo, V6 , R6 i V8