Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Czy znajdzie się tutaj ktoś kto ma w aucie opcję S688A Harman Kardon i przed-lifotową (CCC a nie CIC) navi? Nie mówię tutaj o opcji S677A Professional DSP tylko dokładnie o opcji S688A Harman Kardon... Jeżeli jest tutaj ktoś taki, to chciałbym zapytać jak wyglądają ustawienia dźwięku w CCC, czy jest opcja equalizera? czy jest opcja surround sound? (i jakie ma ona wartości?)

Opublikowano
W ustawieniach jest EQ oraz opcja surround jest tylko ON/OFF. Jest jeszcze nagłośnienie Logic7 gdzie głośniki są te same tylko inny wzmacniacz z amplitunerem i tam są opcje surround THEATER i CONCERT HALL.
Opublikowano
ON/OFF w tym sensie że można tylko zaznaczyć lub odznaczyć. W moim odczuciu dawało efekt tylko dla radia i to przy dobrym zasięgu, CD i AUX jakoś nie odczuwałem zmiany.
Opublikowano
Oraz jeszcze pytanie czy sam montowałeś to audio czy było w aucie z fabryki? Pytam bo sam montuję logic7 i wychodzi na to że mam wzmaka z LCI który jest niekompatybilny z pre-LCI. Z tego co widzę to opcje theatre i concert hall nie wpływają absolutnie na dźwięk i to chyba dlatego że wzmak jest z opcji S688A i kombinuję czy da się właśnie tę opcję jakoś zakodować w CCC, stąd moje pytanie czy istnieje jakiekolwiek CCC które ma w surround opcje on/off a nie off/theatre/concert hall
Opublikowano
Wg mojej wiedzy bo też się tym tematem interesowałem swojego czasu, w bmw 1 nie występował Logic7 a przynajmniej ja się nie spotkałem, występował od 3 w górę. U mnie była opcja Surround Sound w menu balance/fader pod tymi suwakami. Nie mam wiedzy czy u mnie było z fabryki czy ktoś sobie dodał, takie już kupiłem. W opcji auta mam napisane TOP HiFi i to wszystko. Może masz z E90 zestaw i stąd te problemy ?
Opublikowano
Cześć, ja mam zestaw z E90 i montuję go do E90. Odpowiedz mi proszę czy tę opcję on/off w menu surround miałeś w starym typie navi CCC (z czytnikiem DVD), czy w nowym typie CIC (z dyskiem twardym) ? Bo szukam jakiegokolwiek potwierdzenia że takowe menu z opcjami on/off jest w ogóle dostepne w oprogramowaniu CCC.
Opublikowano

Navi CCC z jednym czytnikiem DVD. Żeby nie być gołosłownym wysyłam linka w którym jest w przystępny sposób opisane jakie opcje nagłośnienia występują w E87/E90. Top HiFi występuje w 4 odmianach. W E87 jest okrojona w porównaniu do E90 bo jest mniej głośników, być może stąd te rozbieżności między moją a Twoją.

http://musicarnw.com/bmw-factory-audio-explained/