Skocz do zawartości

Mtechnik II zamiast standardowego zawieszenia E39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam okazje kupić amortyzatory MTechnik II za dobre pieniążki, chciałbym to wsadzić do swojej bawarki z racji słabych amortyzatorow u mnie. Czy wszystko pasuje p&p czy muszę coś zmieniać? Czy przy okazji wymiany na mtecha mogę wymienić jakieś gumy, talerzyki czy coś innego już na tip top ? U mnie zwykle standardowe aktualnie

Po małym zoorientowaniu się, wiem ze musiałbym drążek stabilizatora wymienić i gumy stabilizatora, a czy prócz tego coś jeszcze ?

• Moderatorzy
Opublikowano

W jaki sposób stabilizator jest zależny od amortyzatorów? :roll: Już bardziej sprężyny.

Jak wstawiasz używki amorów to w sumie nic nie musisz poza nimi wymieniać. :P

A jak chcesz na tip-top to robisz na nowych częściach i można polecieć na grubo, wszystko zależy od budżetu jakich chcesz przepalić i zużycia części (ale nawet jak masz minimalne pęknięcia na gumie tulei czy fura podatna jest na wiatr czy koleiny to po wymianie różnica będzie spora).

- amory (sachs lub monroe)

- sprężyny (ASO z mojego doświadczenia wysoko stoją więc lepiej eibacha)

- gumy pod sprężyny

- drążek z gumami (tu chyba 2mm średnicy więcej w m-paku)

- osłony i odboje

- górne mocowania (lema)

- wahacze (lem lub meyle HD)

- tuleje tylnej belki (meyle HD)

Opublikowano
No właśnie pisałem o tym drążku wraz z gumami ze musiałbym wymienić pod mtechnik, chodziło mi właśnie o amortyzatory, resztę mam narazie w dobrym stanie bo już tam się bawiłem jakiś czas temu. Czyli pod mtechnik zmieniam tylko amory, drążek pod niego nowe gumy i to wszystko ?
  • Moderatorzy
Opublikowano

Wszystko zależy co w jakim masz stanie. Nawet ten drążek jest opcjonalny - kosmicznej różnicy po wymianie go nie będziesz miał.

Przejrzyj to co Ci wylistowałem i decyduj na podstaiwe tego co u Ciebie jest.

Opublikowano
No właśnie znajomy mówił, ze są w bardzo dobrym stanie, ale jeśli gumy nie będą mi się podobały to zawsze mogę wymienić, a drążek jak ma dorzucić za grosze to tez zawsze warto wziąć i wymienić sobie, stan sam zobaczę w środę