Skocz do zawartości

BMW X5 E70 BLUETOOTH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć mam pytanie odnośnie Bluetooth w moim samochodzie, gdy wchodzę w opcje telefonu to wyskakuje mi komunikat "Mobile phone not installed. For BMW Service please call:0" i nie mogę się połączyć, i właśnie pytanie co mam zrobić? Czy w aucie nie ma Bluetooth czy po prostu coś padło ?
Opublikowano
Podaj chociaz VIN, bo bez tego nikt Ci nie powie z jakim wyposazeniem auto z fabryki wyjechalo
Opublikowano
W tym menu musisz mieć opcję bt do zaznaczenia. Jeśli nie ma to brak Bt
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
  • Autor
nr VIN WBAFF01010LY93671
Opublikowano
  • Autor
Gdzie jest tam coś opisane odnośnie Bluetooth?
Opublikowano
Nigdzie...u Ciebie nie ma
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Nie chcę zakładać nowego tematu i skorzystam z napisanego przez kolegę, gdyż dotyczy to również bluetooth-a a mianowicie nie mogę sparować telefonu z odtwarzaczem auto z 2008 r telefon HTC 10
Opublikowano
Kolego podaj VIN, bez niego nikt Ci nie odpowie bo skad ma wiedziec z jakim wyposazeniem wyszlo auto z fabryki.
Opublikowano

S644A HANDY VORB. MIT BLUETOOTH-SCHNITTS. Instalacja tel. kom. z Bluetooth

1. Zapłon na pozycję 1

2. Wciskasz przycisk od parowania i trzymasz jakieś 2 sek (przycisk u mnie w podłokietniku)

3. Trzymając dalej przycisk zapłon na 2 (włącza się radio)

4. Po 2 sek puszczasz przycisk (radio przechodzi w stan parowania telefonu trzy diody się świecą)

5. W telefonie wyszukujesz urządzenie BMW coś tam

6. Łączysz się i podajesz kod (mój był w dokumentacji ale z tego co wiem jest też zapisany na module BT w bagażniku)

7. Później wyłączasz zapłon i przy następnym uruchomieniu telefon powinien się sam sparować z autem. Jeśli będzie się pytał czy połączyć w opcjach ustawiasz że ma się łączyć bez pytania.

Opublikowano
sfinks311 nie za bardzo rozumiem to co napisałeś odnośnie pozycji zapłonu i przycisku w schowku :shock: czy aby na pewno piszesz o E70 :D
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Czy mam rozumieć że w temacie parowania telefonu wiedza użytkowników wyczerpana i można zamykać temat ? :D :D :D
Opublikowano
To instrukcja od e83 ale jednak od Twojej opcji BT praktycznie niewystępujacej w e70
Opublikowano
To instrukcja od e83 ale jednak od Twojej opcji BT praktycznie niewystępujacej w e70

Sorki ale nie za bardzo rozumiem o czym piszesz :(

Opublikowano
S644A HANDY VORB. MIT BLUETOOTH-SCHNITTS. Instalacja tel. kom. z Bluetooth

1. Zapłon na pozycję 1

2. Wciskasz przycisk od parowania i trzymasz jakieś 2 sek (przycisk u mnie w podłokietniku)

3. Trzymając dalej przycisk zapłon na 2 (włącza się radio)

4. Po 2 sek puszczasz przycisk (radio przechodzi w stan parowania telefonu trzy diody się świecą)

5. W telefonie wyszukujesz urządzenie BMW coś tam

6. Łączysz się i podajesz kod (mój był w dokumentacji ale z tego co wiem jest też zapisany na module BT w bagażniku)

7. Później wyłączasz zapłon i przy następnym uruchomieniu telefon powinien się sam sparować z autem. Jeśli będzie się pytał czy połączyć w opcjach ustawiasz że ma się łączyć bez pytania.

Radzio może mojego Ipha sparujesz :) :) bo nikuta nie idzie, ktoś mi powiedział że moduł może być walnięty...

Opublikowano

Znowu masz to samo ??Psujesz nonstop coś:):)

Zmień telefon....albo auto haha

A tak poważnie to podłącz kompa ....I będzie wiadomo czy padnięty jest

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dzisiaj zrobiłem próbę czy uda się przypisać do radia telefon HTC one M9 , jak się okazało bez najmniejszego problemu , czy ktoś wie dlaczego HTC M9 daję się przypisać a HTC M10 już nie, gdzie tkwi problem :wink:
Opublikowano
U.mnie htc10 bezproblemowo śmigał
Opublikowano
Czy w takim przypadku sugerujesz że wina leży po stronie telefonu ? wic cały polega na tym że telefon widzi moduł bluetooth ale nie potrafi przeprowadzić parowania (w tym momencie widzi błąd ) może coś w ustawieniach telefonu
Opublikowano
U mnie każdy HTC śmigał bez problemu.Pamiętam, że M9 miał problem z utrzymaniem połączenia przez BT ale nie zawsze.Po aktualizacji telefonu problem zniknął
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Mam pytanie czy ktoś z forumowiczów parował telefon HTC U12+ , czy łączy się bez problemowo ?
Opublikowano
Z racji tego że nie doczekałem się odpowiedzi a już zdążyłem kupić sobie telefon HTC U12+ informuje że łączy się bez problemu poprzez bluetooth-a :D
  • 3 lata później...
Opublikowano
Podaj chociaz VIN, bo bez tego nikt Ci nie powie z jakim wyposazeniem auto z fabryki wyjechalo

Witam ja też nie mogę połączyć telefonu x5 i nie wiem czy może nie mam bluetooth a jeśli nie mam to co mogę zrobić by móc rozmawiać przez bluetooth VIN to 5XUFE43538L006829