Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hmm... sporo, ze zderzakiem pewnie koło 3000 PLN wyjdzie. Liczyłem bardziej w okolicy 2000, ale póki co muszę się z nimi jakoś skontaktować, a nie jest to łatwe :P Poleciłbyś może jeszcze jakieś miejsce w kuj-pom? Ewentualnie okolice Płocka?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zastosuj ładną dwururkę jak ma np "ppatryk" i będzie to najrozsądniejszy krok (i w przystępnych kosztach)...ale wybór należy do ciebie.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano

Dostałem odpowiedź z RM Motors, że mogą podjąć się wykonania takiego tłumika za cenę 1500zł z montażem. Uważam, że jak dobrze pójdzie to za 500zł uda się kupić zderzak tylny od 335d (skoro m-pak kosztował niecałe 800). Wiadomo, jeszcze koszt lakierowania, jeśli nie uda znaleźć się w kolorze i dobrym stanie.

Czas pracy powiedzieli 1-2 dni. Co sądzicie, jak to wygląda cenowo i firmowo (Rm Motors chyba są ok?)

Opublikowano
Sam robilem taka modyfikacje i uwazam ze wyszlo godnie. Koszt wydechu na dwururke z tylu zamknie sie w cenie nie wiecej niz 1000zl. Mysle tu oczywiscie o m pakiecie na tyl z dyfuzorem, jesli zwykly zderzak tylko na dwie rurk to troszke taniej. Do tego wystarczy kupic troche kwasowki i polaczyc wydechy, jesli nie mozna pobawic sie w oryg od 335 lub samemu zrobic i ladnie podwiesic. pozdrawiam :cool2:
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam, od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem E90 328i US. Samochód był powypadkowy i został przy okazji naprawy przerobiony na wersję europejską. Chciałbym w nim zamontować wydechy, tak jak w 335i, lecz nie wiem czy oryginalny wydech z 335i da się przeszczepić. Mógłby mi ktoś mniej więcej opisać, jak wyglądała by zmiana wydechu? Co musiałbym dokupić? Na pewno zderzak z 335i i wydech. Ale jaki? Z 335i czy może jakiejś firmy zrobiony na zamówienie?
Opublikowano
Czy ktos zakladal downpipe przy ori wydechu w n47? Jak z dzwiekiem ? Jak z rury od parnika czy atrakcyjnie ?
Sprzedam instalację na nowej oryginalnej kostce do l7, światłowody i wtyczka.
Opublikowano
Kompletnie o tym zapomniałem... Czyli wychodzi na to, że wydech musi być zrobiony na zamówienie? Jeżeli będę taki zamawiał, to firma robiąca ten wydech jest w stanie zrobić go niczym oryginalny? Chodzi mi tu o dźwięk z wydechu. Nie chciałbym żeby było za głośno.
Opublikowano
Dobra, poczytałem trochę o tym i wiem co muszę zrobić. Poleci mi ktoś dobrą firmę robiącą wydechy w Wielkopolsce lub okolicach Poznania?
  • 1 rok później...
Opublikowano
Siemanko, korzystając z okazji że mamy okres zimowy i auto w większości stoi na parkingu postanowiłem zabrać się za długo planowany mod a mianowicie zmiana swap układu wydechowego na ten z 335i a co za tym idzie dorzucenie tylnego zderzaka na ten z dyfuzorem. Czy ktoś u nas na forum bawił się już w to?, jest sens bawić się w to?.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Czy jest mozliwe zeby zrobic podwojny wydech (nie musi brzmiec, ma lepiej wygladac).

Mam to: https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/69324860_2243126015947186_1000699312356720640_n.png?_nc_cat=102&_nc_oc=AQltYG-rQp2hAJYjj-tR5g9trqfxbm69nWZBBLtFiIKTZf1lG74TejBUrtnNqq6--oSkGF_IRt70WwBh-17c8CcY&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=441bfcb1165e64f3be0f869c00b9f073&oe=5E08118B

A chce zrobic: https://apollo-ireland.akamaized.net/v1/files/eyJmbiI6ImFibmJ0M2hmdGdnbDItT1RPTU9UT1BMIiwidyI6W3siZm4iOiJ3ZzRnbnFwNnkxZi1PVE9NT1RPUEwiLCJzIjoiMTYiLCJwIjoiMTAsLTEwIiwiYSI6IjAifV19.pVooa7z54t8-xix_StM-YlW1h3FN4_gmhpWuJuvKCYE/image

Wystarczy dyfuzor i wydech? Czy cos wiecej? Moze byla taka dyskusja na forum? Chetnie poczytam. :o :D

p.s Mam 328i

Dzieki za pomoc! Jestem swiezym nabywca pierwszego bmw i sie nie znam. Zawsze siedzialem w Audi. 2 miesiace temu skradziono mi a5...

Opublikowano
jeżeli chcesz tanio i szybko to dyfuzor i jechać do tłumikarza żeby dorobił reszte. Jak chcesz zeby bylo jak fabryka to dyfuzor, wanna bagażnika 35i, i cały wydech plus troche przerobić przy kolektorze złącze o ile pamiętam ale może i bez rzerabiania złącza podejdzie pnp
Opublikowano
jeżeli chcesz tanio i szybko to dyfuzor i jechać do tłumikarza żeby dorobił reszte. Jak chcesz zeby bylo jak fabryka to dyfuzor, wanna bagażnika 35i, i cały wydech plus troche przerobić przy kolektorze złącze o ile pamiętam ale może i bez rzerabiania złącza podejdzie pnp

dzieki za odpowiedz! Tak mi sie wydawalo, ale za malo doswiadczenia.

Jakiego dyfuzora szukac? Zeby nie zakupic zle? Co wpisac np w te allegro?

Opublikowano
Nie kupisz złego, są dwa i oba pasują do przedlifta jak i polifta. Minimalnie inaczej wyglądają a wpisz dyfuzor Bmw i będziesz mieć, sam szukam ale dyfuzora M performance z karbonu z tym, że to rzadkość. Wpisz dyfuzor m performance i zobaczy czy taki nie będzie Ci bardziej pasować
Opublikowano
Nie kupisz złego, są dwa i oba pasują do przedlifta jak i polifta. Minimalnie inaczej wyglądają a wpisz dyfuzor Bmw i będziesz mieć, sam szukam ale dyfuzora M performance z karbonu z tym, że to rzadkość. Wpisz dyfuzor m performance i zobaczy czy taki nie będzie Ci bardziej pasować

Co myslisz o tym?

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/69274931_1162891490569349_104384515794796544_n.png?_nc_cat=103&_nc_oc=AQmE1B2kVt-fq9OoksrR6WSaJCGRITfkym-6nIVBvOgrJCeMwedNDsvlSusqkpylwJfDom4GlVhH6MMksGt5SQUY&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=4493f94c8d71286f5fe20c7c5cac890f&oe=5E10D41A

carbon, czy m performance nadal lepszy?