Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , czy ktoś możne miał taki problem - Jak auto odpale to na wolnych obrotach klapa raz sie zamyka i otwiera , i tak w kulko . Dodam ze bez różnicy czy motor zimny czy ciepły .

Dla przykładu dam link z YouTube ( nie mój film ) który pokazuje dokładnie takie same zachowanie , a nie mogę nic wygooglowac na ten temat . Dodam tez ze zero błędu w kompie , zawór agr wyczyściłem i jest szczelny .

Jakies sugestie ? Ktos cos ? bo wymiękam .

https://www.youtube.com/watch?v=0Ec7_BWwj68

Opublikowano (edytowane)
Witam kolege , wartość jak sie nie myle 1004 mbar , ( tak jak na filmie ) jutro sprawdzę dokładnie dla pewności , a jaka ma być prawidłowa wartość ? , temperatura 86 st. ( zależna od stylu jazdy ale nie większa niż 90 st. ) . Przepływomierz już zmieniony , węzę od podciśnienia tez , cześć podciśnieniowych czujników tez na pierburga , cały układ dolotowy szczelny . Dodam ze z ta wada nabyłem auto i miałem jedyny błąd dpf , wiec dpf do czyszczenia poleciał a błąd został osunięty , na dzień dzisiejszy dpf ma Soot mass 22,16 g i Ash mass 0,51 g , a podobno jak ta klapa szwankuje to nie dojdzie do wypalania dpf . No własnie obstawiam ze to będzie tez ta klapa ale podobno już sie nie da jej złożyć , a nie chce zmieniać dobrych części na dobre :( . Edytowane przez redzio55
Opublikowano

To dość zdrowe podejście, być może jakiś znajomy jest w stanie się umówić i podmiankę zrobić lub coś w tym stylu. Ew umówić się z kimś na zwrot towaru jeśli to nic nie zmieni. ( jeśli nie będzie śladów użytkowania to chyba można wysyłkowo kupić i odesłać )

Pozdrawiam

Opublikowano
Ale nie wierze ze nikt nie miał i nikt nie opisał tego problemu ? . Motory 252d 330d 335d na pewno maja te klapy . Znalazłem również filmik gdzie ktoś sobie poradził z ta klapa ale niestety na pytania nie odpowiada , a przyczyn może być kilka .
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Problem rozwiązany, zawór magnetyczny ( podciśnienia ) Pierburga .
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam Kolegę

Mam ten sam problem jak na filmiku - klapa cały czas zmienia pozycję przymyka i otwiera się na wolnych obrotach. Na komputerze zero błędów ale czuję delikatne wibracje, a z tematu wnioskuję że klapa powinna być cały czas otwarta. Proszę o info jak ta klapa pracuje teraz na wolnych i który zawór pierburga rozwiązał problem. Z góry dzięki

• 5 lat później...