Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pewien problem otóż posiadam BMW e 90 318d 2011 rok przebieg 265 tys km i po jeździe 20-25 kilometrów odczucie mam takie że auto traci moc.. tak jakby miało silnik miał za mało powietrza. Czuć że ten samochód traci moc i przestaje przyspieszać. Odczucie mam takie jadąc samochodem jakby ktoś zapchał mi czymś rurę wydechową.

Samochód miał czyszczonego dpfa chemicznie ( sprawdzone w 2 serwisach jest czysty), wymieniony egr, zregenerowana turbina, wymieniony filtr powietrza oraz przepływomierz powietrza na oryginalny, nowy olej.

Tak jak wspomniałem uczucie podczas jazdy jest takie jakby ktoś wydech zatkał.. moje podejrzenie padło na sondę lambda..

prośba o sugestię.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Diagnostyka komputerowa - błędy oraz live data podczas jazdy, bez tego szukaj wróżbity.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

dziękuję za odpowiedź. Komputer został podłączony. Nie pokazuje żadnych błędów. Faktycznie podczas jazdy może coś wyskakiwać.

thanks.

Opublikowano
Wtryski były sprawdzane i na silniku zimnym i ciepłym są okey. Byłem dzisiaj u mechanika według niego wysłuchało uszczelkę od kolektora wydechowego lub puścił kolektor wydechowy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
błędy oraz live data podczas jazdy, bez tego szukaj wróżbity.

Widac bledow nie znalazles ale wróżbite i owszem...

Wtryski były sprawdzane i na silniku zimnym i ciepłym są okey

Tak.Na podstawie tego pomiaru wtryski mozna wykluczyc...

Opublikowano
Powstała dziura w kolektorze wydechowym przy śrubie.. kolektor został wymieniony i czuć różnicę w jeździe. Jednak to że auto słabnie i faluje jest bez zmian. Mam własne podejrzenia że katalizator jest zapchany.. czy ktoś ma jakieś rady na sprawdzenie drożności katalizatora? Auto ma blisko 270 tys przebiegu.