Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie mam taki problem ostatnio zaczal mi się pojawiać błąd level control failiture i zaczyna mi przepalać bezpiecznik od nivo po wymianie bezpiecznika kompresor włączył się na 2 sek i przestał działać czy wina tego może być zły stan akumulatora ponieważ ostatnio na przekręconym kluczyku po 40 min już nie mogłem odpalić a po podłaczeniu prostownika kompresor zaczął działać po odpaleniu auta dodam ze nawet na odpalonym silniku po wymianie bezpiecznika kompresor nie działał a po rozładowaniu akumulatora i podpięciu prostownika po odpaleniu już wszystko cały i dziś jadąc znow przepalił mi się bezpiecznik
Opublikowano
Poszukałbym czy przewód zasilający kompresor się gdzieś do masy nie przetarł.
126p>Polonez 1,5>Seicento 900>Polonez 1,4 103kM>Nissan 100NX 150kM>Peugeot 406>Peugeot 406>Opel Vectra 2,2DTI>BMW520i 24V>BMW 525i 24V Touring i VW POLO 1.0 sport GT :) '92>A-klasa 140KM>E61 530d
Opublikowano
Wszystko było sprawdzane i nigdzie nie widać kompresor pracuje dobrze widać ze nabija szybko ciśnienie w poduchy. A możliwe ze podczas odpalania by przepalało bezpiecznik ?? Kontrolka o słabym akumulatorze pojawiła mi się już kilka razy na desce
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
A zna ktoś sprawdzone zakłady gdzie dobrze regenerują kompresory od nivo? Bo na olx znalazłem jedną firmę z Wrocławia. A wolałbym dać to komuś kto ma dobre opinie i klubowicze korzystali z usług i wytrzymuje więcej niż 12 msc na jakie dają gwarancje.
  • 4 lata później...
Opublikowano
Odgrzewam. Mam ten sam problem przepalanego bezpiecznika 40A od kompresora. Po wymianie działa jakiś czas. Pompa działa, podniosła auto i po jakimś czasie bezpiecznik spalony i błąd zawieszenia. Jakieś rozwiązanie ?