Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników BMW

Potrzebuje wymienić przewody hamulcowe , szukam warsztatu który by mi to wykonał , mam zardzewiałe przewody z tyłu przy zaciskach co prawda mój "zaprzyjaźniony" mechanik (któremu zgłaszałam to co roku na przeglądzie) mówi że są ok ale chce je wymienić (zawsze jest zapracowany i nie ma czasu na takie "pierdoły") - 1 kwestia bezpieczeństwa i 2 sprawa też "zaprzyjaźniony" diagnosta powiedział mi że nie podbije mi przeglądu jak znowu mnie zobaczy z takimi przewodami - mógbym szukać innego (bo co prawda to mój znajomy ale zawsze jest bardzo drobiazgowy ")ale jak pisałem kwestia bezpieczeństwa .

Pytałem podobno można wyciąć skorodowany odcinek i go wymienić ale nie wiem jak tu jest kwestia bezpieczeństwa i pewności takiego przewodu - metalowy przewód w jaki sposób jest to robione .... lub wymienić całość .

Z warszawy okolice - szukam kontaktu ktoś może już wymieniał i może polecić i podać mniej więcej koszty takiej operacji i podjąć się tematu .

acha jeszcze mam do wymiany linkę od ręcznego - bardzo słabo zaciska - sprawdzane też to było i do wymiany mam linkę .

Opublikowano

http://allegro.pl/lacznik-przewodow-hamulcowych-bez-zakuwania-i6636846309.html najszybciej łączyć czymś takim, a do tego kupić długi przewód hamulcowy oryginalnie zakończony. Dobry mechanik bedzie wiedział co robić dalej.

Taka jest moja propozycja, bo nie wiem czy każdy warsztat ma przyrząd do zarabiania przewodów hamulcowych.

Ps. Zmień "zaprzyjaźnionego"mechanika.

Opublikowano

ogólnie to co to za gadka jest że przyjeżdzasz i chcesz nowe przewody a on tego nie zrobi. Nie zrobi ten to zrobi inny.

Raczej wymień na miedziane bo już nie zardzewieją.

Co do ręcznego to ja raczej bym zajrzał jak wyglądają szczeki i cały mechanizm rozpierania, jeśli zużyte to wymienił, potem je odpowiednio ustawił przy kole żeby były blisko bębna. Na samym końcu jeszcze ewentualnie regulacją przy rączce ręcznego w kabinie i bedzie żyleta.

szukam