Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Przymierzam się do montażu w mojej e60 downpipe. Auto jest po wirusie z DPF oraz oryginalnym Katalizatorem. Mam w domu już naszykowanego downpipe i tak się zastanawiam czy od razu po montażu muszę jechać na remap ? Wysypie mi błędy ? Stanie się coś z turbinami przez ciśnienie zwrotne ?

Dodatkowo niebawem będę mieć „rurki” zastępujące dpf i wtedy właśnie mam zamiar pojechać na całe strojenie włącznie z programowym wyłączeniem DPF. Z góry dziękuje za odpowiedz.

Ps. Dlaczego chce montaż rozłożyć „na raty” ? Ponieważ bardzo rzadko mam czas na dłubanie przy aucie i korzystam z każdej chwili nadającej się do tego ;)

Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi ;)

Opublikowano

Nie było odzewu w temacie, jednak podjąłem się wstawienia DP.

Napiszę dla potomnych ...

Bez odpowiedniego przerobienia programu, po montażu DP nie działa mała turbina ;>

Auto rwie jak szatan od 3,5k obr. Duże turbo czuć jak wstaje od 2,5.

Czekam 2 tygodnie i wstawiam zamiennik DPF (dwururkę) rm motors i jadę na soft. Zdam relację co i jak, pozdrawiam :>

EDIT: Jak będziecie zakładać pokrywę na silnik to radzę robić to uważnie ... Robiłem to w pośpiechu i przez przypadek przewód podciśnieniowy od gruszki mniejszej turbiny zakleszczylem pomiędzy kolektorem dolotowym a pokrywa i dzięki mojej głupocie mała turbina nie działała... Po ponownym, poprawnym złożeniu wszystkiego do „kupy” auto rwie jak szalone i nie wyświetla się żaden „czek” czy inny błąd. Pozdrawiam !

• 5 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jak wrażenia po montażu dp? Ciekawi mnie czy auto jest dużo głośniejsze i czy puszcza dyma ze względu na brak kata/dpf? serio niema żadnych błedów na kompie?

sam zastanawiam się nad takim zestawem z rm-motors?

https://rm-motors.pl/pl/downpipe/231-downpipe-113-bmw-e60-e61-535d-m57n.html

do tego myślę dołożyć intercooler od wagnera lub fmica jechać na remap.

hej :)

i jak zamontowales ten zestaw?? ciekawi mnie jakie efekty po tym wagnerze sa :8)