Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Musze złożyć kolektor ssący od e46 320d 150km m47n 2003 w którym zostały wywalone klapki zawirowań i nie mam zielonego pojęcia jak mam podpiąć przewody podciśnienia. Ile przewodów powinno być, który do egr a który do klapek chłodnicy? Według tego rysunku http://www.bmwauto.pl/egr.jpg nic nie mogę zdziałać. Jak by ktoś miał pełny rysunek podpięcia lub zdjęcia był bym BARDZO wdzięczny.

Liczę na pomoc :)

Opublikowano
Wszystko masz na realoem, jak byś wymieniał pojedynczo a nie na chura bo stare do śmieci idą nowe to problemu byś nie miał :nienie: a tak na serio dasz rade z realoem, a jak jednak będziesz miał problem to będziemy kombinowac :cool2:

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź, będę kombinował. Tylko jeszcze jedna rzecz nie daje mi spokoju, mianowicie czujnik doładowania na kolektorze który mam 2 razy http://www.bmwauto.pl/egr.jpg (nr 11), Jeden jest tu koło egr a drugi na końcu blisko ściany grodziowej. Czy to normalne że mam dwa???
Opublikowano

numer 11 z twojego schematu to zawór od sterowania klapek które wywaliłeś a czujnik doładowania to numer 16i jest 1 nie wiem skąd ci się wzięło że są dwa

podpięcie tych podciśnień to banalna sprawa na głównym masz wyjścia od egr klapek i od żaluzji i od turbo jak masz jeszcze sterowane podciśnieniem

z głownego puszczasz wężyk do zaworów sterowania zawory maja oznaczenia gdzie mają wyjście i wejście a od zaworów do egr czy tam żaluzji i tyle nie ma filozofii

musisz to jedynie ładnie poprowadzić w miejscach do tego przeznaczonych żeby się nie poprzecierały

Opublikowano

To nie czujnik tylko zawór sterowania podciśnieniem

Ten drugi nie jest czasem od sterowania żaluzji chłodnicy?

Ja mam automat i mam visco i miałem tylko jeden zawór na kolektorze

Opublikowano
Dokładnie tak jak kolega pisze jeden jest od sterowania klapkami a drugi od żaluzji chlodnicy.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zawór od klapek jest jak na zdjęciu, od strony ściany grodziowej. Schemat jest poglądowy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.