Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś miał już okazję jeździć z boxem dachowym w G30? Przy prędkości 110 km/h hałas porównywalny jest z hałasem w kabinie samolotu. 130 - 140 km/h nie da się jechać. Kupiłem belki bazowe Thule wingbar edge 959 po przeczytaniu opini o niskim hałasie. Po założeniu razem z Boxem Thule hałas jest absurdalny. Mam ten box od kilku lat i jeździł w kilku samochodach i nigdzie nie było takiego efektu... :( Macie jakieś doświadczenia w temacie?

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

Byłem z Boxem we Włoszech, belki mam takie same jak Ty, i hałas samych belek jest duży, ale jeśli chodzi już o hałas z boxem to jest tak samo jak w F10 a może nawet ciszej. Jechałem 140-160km/h

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Czy dobrze rozumiem że z boxem jest ciszej niż same belki? Tak miałem we wszystkich poprzednich autach. Teraz u mnie z boxem jest dużo głośniej. Za kilka dni wyjazd na ferie i nie wiem jak to rodzina zniesie...
Opublikowano

Nie popadajmy w paranoje, nie jest ciszej z Boxem, oczywiście dużo zależy jakiego masz Boxa, ale dla mnie wielkiej różnicy nie było pomiędzy samymi belkami a z boxem.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

• 1 rok później...
Opublikowano

Z belkami jest głośniej , z boxem jeszcze bardziej głośno. Z samymi belkami nie jeżdżę , jak demontuje box to belki także. Wyjazd z boxem zdarza się sporadycznie więc uważam że nie ma co rozpaczać nad tym że jest głośniej bo dodatkowa przestrzeń ładunkowa to mimo wszystko duży plus a G30 czy G31 to bardziej ewentualnie rodzinny bolid niż duże rodzinne auto. Do 100 km jest znośnie , przy 140 - 150 km jest głośno ale do przeżycia przez kilka czy kilkanaście godzin.

i5zqhj.jpg