Skocz do zawartości

e46 320d niedogrzany silnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Termostat EGR z intercarsu (widać nawet niedokońca zeszlifowane logo BMW), pompa z termostatem głównym z lokalnego sklepu motoryzacyjnego w którym sprzedawca też bierze części w większości z intercarsu.

Jaką masz temperaturę na teście 7.0 i na ile *C masz termostat główny ? Termostat EGR miał wybitą temperaturę z tego co pamiętam 47*C.

Stary termostat EGR delikatnie mocniej przepuszczał niż nowy, no ale założyłem nowy. Jak dmuchałem to nie musiałem się zbytnio wysilać żeby przepchnąć powietrze, wiadomo opór był ale szczelne w 100% nie były. Jednak na starych częściach zatykałem termostat EGR i nic nie pomogło.

• Odpowiedzi 54
  • Wyświetleń 8,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie sprawdzę ci teraz jakie mam temperatury. Auto wróci pod koniec tygodnia. Termostat główny na 88 stopni.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
Sprawdzę termometrem jaką mam temperaturę płynu i porównam z temperaturą w teście 7.0, jedyny sensowny pomysł jaki mi przychodzi do głowy teraz.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
nowy termostat główny z obudową Behr

To jest przyczyna, kup oryginał i będziesz miał 88-89 stopni. Kiedyś behr to było to samo co oryginał a teraz to makaronowe badziewie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Wymieniaj główny, tak jak pisałem mi mechanik wymienił na Gates ale powiedział że jak będzie coś nie tak to on będzie to reklamował u mnie od jesieni wszystko ok w upały temperatura nie przekracza 92 stopnie.

Teraz jak bym miał wymieniać to kupił bym ori 100zl różnicy a sesu myślę nie ma by ryzykowac....

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571