Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak nie ma navi w aucie a jest kiera z multifunkcją to po prawo masz wł/wył obiegu zamkniętego oraz zmiana źródła dźwięku radio/aux/usb/cd, guziki od multifunkcji można bez problemu przerzucić ze starej kierownicy jeśli blenda taka sama
  • Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Dobra dzięki, navi w aucie mam co prawda busness ale w planach wymiana, ale zastanawia mnie po prostu czy jak zamontuje "nową" kierownice z innymi symbolami na kierownicy będą one odpowiadały tym poprzednim, w taki sposób to działa?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobra dzięki, navi w aucie mam co prawda busness ale w planach wymiana, ale zastanawia mnie po prostu czy jak zamontuje "nową" kierownice z innymi symbolami na kierownicy będą one odpowiadały tym poprzednim, w taki sposób to działa?

Tak będą. To tylko przyciski.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
W E90 są w gruncie rzeczy trzy kierownice - standardowa (którą masz), sportowa (którą chcesz kupić) i m-pakietowa. Kierownica standardowa ma inną poduszkę niż sportowa i m-pakietowa (które mają taką samą poduszkę). Niestety czeka cię więc wymiana poduszki. Jakbyś się na to decydował to bierz kierownicę m-pakietową a nie sportową. Sportowa jest twarda i się trochę ślizga w rękach. M-Pakietowa jest grubsza, z pianką pod spodem i z perforacją, jest naprawdę duża różnica.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie kupowałbym wybrakowanej kierownicy.

Oprócz kierownicy, tam brakuje blendy, poduszki.

Proponuje zakup kompletu.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Niestety ale jestem zmuszony wymienić swoją kierownicę w mojej E91 gdyż niechcąco przejechałem po niej ostatnio śrubokrętem powodując rozdarcie skóry... i wygląda to nie za ciekawie a nie jestem zwolennikiem obszywania czy malowania.. poprostu wolę jak coś jest w oryginale..... Ale mniejsza z tym

Moja aktualna kierownica jest zwykła z multifunkcją (Przed lift - 2007r.). Znalazłem drugą w bardzo dobrym stanie (nawet lepszym jak moja) na allegro też zwykła z multifunkcją

Pytania to:

1. Czy wymiana to TYLKO kwestia przełożenia i wszystko będzie pasowało bez problemu ??? (u mnie wystarczy sama obręcz) bo poduszka i przełączniki są OK

2. Czy zwykła kierownica z multifunkcją tylko że z LCI też bedzie pasowała bez problemu ?? (Mocowania poduszki, kierownicy itp)

3. Czy można przełożyć przyciski z multifunkcji ??? gdyż moje (prawe) są troszkę inne niż w tej którą chcę kupić z allegro

4. Czy wszystkie kolory czarne są takie same czy różnią się czymś ???

Proszę o pomoc i porady

Pozdrawiam

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam. nie zakładając nowego tematu. jak wygląda sprawa przełożenia kierownicy M pakiet-owej - na M pakiet-ową ale z łopatkami??

co trzeba jeszcze mieć żeby to działało??

pewnie kodowanie nieuniknione ale czy coś jeszcze potrzeba??