Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jakie lampki są do podświetlania licznika w bmw oraz do podświetlenia przebiegu czymś się różnią czy są takie same jak do całego licznika?? jak je najszybciej wymienic tak zeby nic nie uszkodzic gdzie znajdują się srubki mocujące całą deske...? co trzeba zdjąć zeby się tam dostac?? jeśli ktoś mi pomoże bede badzo wdzięczny:) pozdrówki i z góry dziękuje:)
Opublikowano

... żarówki 1.2W z palstykowym cokołem / były na allegro coś ok. 3.50 zł za 10 szt plus 3 zł wysyłka , jakoś ich dzisiaj nie widzę , ja w sklepie płaciłem 3 zł za szt. /

co do sposobu wymontowania licznika to masz tu : http://bmwe32.masscom.net/

a potem w lnkach :

Electronics / Dash cluster bulbs

to dot. E32 ale w E34 jest tak samo . Ja mam kierę bez poduchy więc licznik wychodzi bez jej demontażu . żeby dostać się do podświetlenia licznika km musisz go tak rozebrać jak na foto , do wymiany żar. kontrolek wystarcze go tylko odciągnąć na bok , dla ścisłości - tylko dwie śróbki w " daszku " , kostki mają takie dźwigienki - nie pamiętam czy te dźwigienki widać na foto ale je widać i czuć ....

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

Odnośnie kontrolek i podświetlania przebiegu to się zgadzam, że 1,2 W (chociaż zdaje mi się że do kontrolek są 1,2W a do podświetlania wyświetlacza przebiegu jest 1,5 W - ale głowy nie dam urwać), ale co do podświetlania całego licznika to są żarówki 3W (takie jak do świateł postojowych - tylko że postojówki są 5 W) bez cokołu (bo cokół jest plastikowy, ale się wyciąga starą żarówkę i wkłada się nową)..

Ja mam kierownice z poduchą i licznik da się wyciągnąć bez jej zdejmowania.