Skocz do zawartości

montaz nawigacji, prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, posiadam x3 e83 07r nr vin WBAPD91080WG39682

Auto posiada fabryczna nawigacje w radiu, co musze kupic i zmienic zeby zalozyc wyswietlacz w konsoli?

Opublikowano

Cały zestaw, DVD w bagażnik, Wyświetlacz w deske, radio BMW professional, no i kabelkologia. Są całe zastawy z rozbitków na allegro około 1000zl.

Mimo że mam najnowsze mapy, sam system navi jest średni często wprowadza w błąd. Zaznaczenie trasy na mapie zwłaszcza w mieście jest mega nieczytelne. Nie wiem w jakim celu chcesz to założyć, ale jak dla navi to nie warto... Co tam jeszcze możesz mieć, komputer który i tak masz, telefon który i tak w większości przypadków nie działa, tuner TV cyfrowy który nie jest tani, kamerę cofania którą i tak nie podłączysz.

x3334a545255abac1e52.jpg
Opublikowano
  • Autor
napewno musze wszystko wymieniac jezeli mam oryginalna nawigacje w radiu.mam czytnik w bagazniku.pletwe gps na dachu, brakuje tylko wyswietlacza
Opublikowano
napewno musze wszystko wymieniac jezeli mam oryginalna nawigacje w radiu.mam czytnik w bagazniku.pletwe gps na dachu, brakuje tylko wyswietlacza

Wg VIN masz Navigation system Business - czyli pewnie masz nawigację strzałkową na małym wyświetlaczu radia.

Do dużego wyświetlacza potrzebujesz BMW Navigation Professional, więc do wymiany wszystko, co opisał Ci kolega Wonski80 powyżej.

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano
kup jakiegoś tableta 7 cali i wbuduj go w górny schowek.Lepsze mapy, internet, muza itp. navigacja w e83 to porażka...
szczyrk81 ZDW
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Daruj sobie montaż tego, jeżeli zależy ci tylko na navi. BMW ma jakieś 2-3 lata opóźnienia w aktualizacjach. Jeszcze główne drogi są w miarę uaktualniane, bo aktualizacje są w zależności od wersji dwa lub raz do roku, ale drogi lokalne to porażka. Lepiej jeździć na google.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
  • Autor
dziekuje za odpowiedzi, mam jeszcze jedno pytanie, czy ktos z Was wie jak wyglada montaz relingow dachowych?