Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Kilka razy (w przeciągu dwóch lat) pojawił mi się dziwny problem z odpaleniem auta. Po włożeniu kluczyka i wciśnięciu start auto nie odpala się natomiast wszelkie zegary się uruchamiają, nawet obrotomierz ustawia się na ~800 jakby silnik był odpalony na luzie.

Spotkał się ktoś z taką sytuacją?

Zazwyczaj pomaga ponownie wciśnięcie start żeby teoretycznie zgasić auto, wyciągnięcie kluczyka, odczekanie kilkunastu sekund i ponowna próba odpalenia i problem się rozwiązuje.

Będę wdzięczny za sugestie.

Opublikowano

Może silnik tak cicho pracuje :D

A tak naprawdę masz nietypowy problem, którego ciężko diagnozować. Podłączenie pod komputer ułatwi znalezienie przyczyny. Tak ,że szukaj kogoś z ISTA/D.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kręci normalnie czy jest cisza? Komputer ułatwi sprawę, ale może uda się trochę nakierować bez niego.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Ruszają się same zegary, odpala się ekran, radio itp.

Silnik nie kręci nic.

Tak jak pisałem, stało się to tylko kilka razy,zazwyczaj o ile pamiętam jak auto postało gdzieś dłużej albo było zimno

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przy pedale sprzęgła (manual) lub hamulca (automat) jest czujnik który umożliwia rozruch silnika, jeśli szwankuje to objawy są podobne do twoich, warto sprawdzić.