Skocz do zawartości

e60 nie zapamietuje daty ani godziny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Sprowadziłem kolejne e60 z USA (trafił się DINAN 550) i wszystko jest wspaniale oprócz problemu zwiazanego z tym, że po kazdym zgaszeniu auta resetuje sie data i godzina. To co dosatkowo zauwazylem to to, że za kazdym razem trzeba włączać radio. Aku nowy, odpala bez problemu. Co może być problemem. Dodam, że nie jest to żaden topielec.
Opublikowano
Na początek sprawdziłbym akumulator pomimo tego że nowy. jeśli przy rozruchu mocno spada napięcie to będzie ginęła data i godzina. Musisz po prostu zmierzyć miernikiem.
Opublikowano
  • Autor
Ustawienia zresetowane są juz przed rozruchem.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Typowy objaw słabego akumulatora. Może ibs uszkodzony albo klema pirotechniczna dobrze nie łączy.
Opublikowano
  • Autor
klema piro była zmieniana, myślę ze dobrze ja poskladalrm, bład znikną, IBS nie ruszany, da sie to jakoś zdiagnozować INPą?
Opublikowano
Kolego a robiłeś adaptacje nowego akumulatora? może komputer cały czas myśli że pracuje na starym akumulatorze i stąd te problemy z datą i godziną (taka moja hipoteza).
Opublikowano
  • Autor
Tak robiłem adaptacje. Póki co problem samoistnie się rozwiązał i od 2 dni jest ok, zobaczymy co będzie dalej.