Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam spory problem po zmianie opon z letnich na zimowe. Jezdzilem od pazdziernika na dwóch zimowych z przodu i letnich z tyłu (205/50/17). W zeszłym tygodniu zmieniem tył też na zime na nowe hankook incept evo 2. Jadąć teraz autostradą od prędkosci ok 130-140 zaczyna strasznie pływać, ze aż mi się cofa wszystko ze stresu, bo wydaje mi się że zaraz w poslizg wpadne. Na śniegu spisują się rewelcyjnie, jednak bardzo dużo jezdze autostradami (po niemczech), a na tą chwile krew mnie zalewa jak mam na nią wjechać. Na letnich z tyłu (jeszcze jakieś 5mm bieżnika) trzymał się rewelacyjnie. Z przodu mam continenental Contisportcontact 5 (jeszcze jakieś 5-6mm bieżnika). Czy ew zamiana przodu z tyłem może coś poprawić? Na zbieżnosci byłem jakies 3-4 miesiące temu, aaaa i jeszcze z przodu opony 2.1 bar, tył 2,4. Jakieś pomysły bo aż strach do Polski na święta jechać :/

Pozdrawiam