Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy ktoś montował u siebie taki rejestrator?

https://pl.aliexpress.com/item/For-BMW-3-Series-1-Series-X1-Special-DVR-Hidden-Dedicated-Car-DVR-Vehicle-Recorder-Wifi/32799305927.html

Zastępuje się oryginalną obudowe lusterka, obudową z kamerą. Chodzi teraz o podłączenie. Nie chce wersji do instalacji w złączu OBD, ani w skrzynce bezpieczników tylko w podsufitce w oświetleniu. Nie potrzebuje też interfejsu z dodatkowymi funkcjami typu domykanie szyb itp, które chińczycy dodają do tego tzw. Windows closer for Bmw czy jakoś tak.

Żona chce mieć tylko kamere, która nie będzie przyczepiona do szyby i nie będzie rzucała się w oczy, a ja chce mieć prosty montaż.

Tu koleś montował to w e90

Opublikowano

Ja też mam kamerkę zasilaną z kostki w podsufitce. Napięcie pojawia się po włączeniu zapłonu. Na forum jest gdzieś temat do podłączenia kamerki z podsufitki. Nie pamiętam czy w E87 i czy w E90 to było.

Wpiąłem się w kabel modułem zasilania usb i kamerkę mam podłączoną normalnie na usb.