Skocz do zawartości

Prędkościomierz... czasem działa, czasem nie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam problem z prędkościomierzem, nie działa w ogóle, czasem zalapuje na chwile sie włącza i potem znowu od razu nie działa, przez to nie działa mi tez licznik kilometrów:/

Czy trzeba poprawic linke tylko i to pomoze czy cos bardziej skomplikowanego?? Musze wyjąc całe zegary zeby to podłączyc? czy jakos inaczej to sie robi... jestem zielony w tych sprawach, mam 3 dni samochód :P

Edytowane przez McN
Opublikowano
tam nie ma linki, zegary sa elektroniczne, wine za to ze ci czasem licznik nie dziala ma czujnik predkosci w tylnym moscie, przykrecony na dwie srubki i podlaczine do niego są dwa kable, sproboj wyjac go wyczyscic wd40 i powinno pomoc.
przednie kola sluza do kierowania, a tylne do napedzania
Opublikowano

przepraszam ze zadaje takie pytania ale jak mówiłem mam 4 dni ten samochód :P to musze wejsc pod samochod zeby dostac sie tam, on jest dobrze widoczny??

jeszcze przy zapalaniu słychać czasem jak by rozrusznik nie zachaczał i kreci tak cicho bez silnika... trzeba kluczyk jeszcze raz przekrecic i załapie, lub jeszcze raz... do tego idzie jakis pasek albo cos i sie moze zeslizgiwac??

ps: tutaj jest mowa o BMW e30 318i, z tego co sie dowiedziałem w tym modelu jeszcze są linki... ??

Opublikowano

ps: tutaj jest mowa o BMW e30 318i, z tego co sie dowiedziałem w tym modelu jeszcze są linki... ??

A kto Ci takich glupot naopowiadaL? :shock:

pozdrawiam

Opublikowano

kumpel mi tak napisal... czyli wystarczy ten czujnik poprawic... a jak sie do niego dostac / znalesc go, i prosil bym o pomoc z drugim pytaniem

Pozdrawiam.

Opublikowano

Dziekuje, Wszystko juz działa!! Wyjąłem tewn czujnik wyczyściłem na błysk wkreciłem i działa!

Jeszcze mam problem z rozrusznikiem, czasem rzęzi na "czysto" tzn sam sie kreci ale nic wiecej, dopiero po chwili załapuje i silnik kręci... co to moze byc?

Opublikowano
a to nie jest wina jakiegoś "luzu" ?? dlatego moze cos zeskakuje i rzęzi bez silnika... ?? moze tak byc?
Opublikowano
Ja też mam problem z licznikiem w mojej e30. Czasami nie działa, ale licznik przejchanych kilometrów chodzi... Trzeba walnąć w zegary i chodzi :? Lubi szwankować zwłaszcza w chłodniejsze dni. Co to może być :?:
Opublikowano
ja miałem to samo, u mnie to był czujnik ruchu. Wyjmij go najlepiej przeczyść włóż spowrotem i powinno chodzic :) jeżeli dalej nie chodzi to niewiem... tylko niewiem czemu chodzi jak stukniesz w zegary...
Opublikowano
Ja tez mialem podobny problem.Jak walnalem to zaskakiwal na chwile.Szukalem ,szukalem i znalazlem.Wyciagnalem i rozebralem licznik.Sa tam bodajze takie uklady scalone do ktorych ida te wtyczki.Okazalo sie ze na tym od predkosciomierza zrobily sie minimalne ''zimne luty'',czyli cyna popuszczala i nie bylo kontaktu.Wiec lutownica do reki i na nowo pozgrzewalem te co nie stykaly.Taka byla moja przyczyna ,a teraz jak reka odjal.Robota naprawde latwa!POZDR!
nie jedź szybciej niż myslisz...
  • 1 rok później...
Opublikowano

wiem ja tez mam taki problem

posiadam e30 318 01.87r waskie lampy

i szukalem tego czujnika na tylnym moscie ale niemoge nic takiego znalesc przy dyfku tez ale niewiem jak to wyglada pomozcie mi go

odnalesc moze jakies foto ??

moze jakies foto ??

• 1 miesiąc temu...