Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A w sedanie z materiału jaki miałem w hondzie civic z 92roku?

Ładny welur który na dodatek montowany był pod kolor tapicerki prezentuje się o niebo lepiej niż ten parszywy materiał.

Wie ktoś może?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam kombi i weluru w bagażniku nie widzę. Mało tego bo w żadnym f11 tez nie widziałem.
Opublikowano

Mam kombi z jasną szmacianą tapicerką i w bagażniku jest coś w rodzaju 'weluru', taki materiał z meszkiem.

Jak się przejedzie ręką to zostaje jaśniejszy lub ciemniejszy ślad. Bardzo łatwo brudzi się więc zakryłem gumową wanienką.

Do wyguglowania jak to wygląda.

jest moc, będzie szmoc ;)
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Bo kombi to auta dla rolników i budowlańców :norty: :norty:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kruk, jesteś konserwatystą :mrgreen:

A moim zdaniem wykończenie bagażnika w F11 sprawia bardzo dobre wrażenie - faktycznie jest to taki a'la welurowy materiał.

Czy się brudzi? Pewnie jak każdy, ale za to bardzo łatwo się go czyści.

Powyższa uwaga dotyczy czarnego wykończenia, jak jest z kremowym - nie wiem.

Ogólnie jasny dół - jeśli chodzi o utrzymanie - to moim zdaniem porażka, miałem kiedyś taki... :?

Od tego czasu jestem zwolennikiem jasnej skóry, ale z ciemnym dołem (oczywiście przy ciemnym lakierze, bo przy jasnym - lepiej wygląda skóra ciemna)

Opublikowano
Bo kombi to auta dla rolników...

Ja jestem wieśniakiem więc twoja teoria jest prawdziwa.

jak jest z kremowym...

Brudzi się od spojrzenia :mrgreen:

Kapitalnie wygląda w salonie, potem tylko kłopoty.

jest moc, będzie szmoc ;)
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
To taki żarcik był ;) Choć kombi miałem kiedyś dwa razy, tzn. pierwszy i ostatni.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

My nie mamy kombi.

Mamy... Touringi :wink:

Opublikowano

No i w złym kierunku poszedł temat :)

Nie ważne kto z was jaką ma wersje. W kombi bezpardonowo jest o poziom wyższy jakościowo wizualnie materiał (bez względu czy jest praktyczny czy nie)

Zamysł jest czy ktoś z was WIE DLACZEGO tak to podzielili ? We wcześniejszych wersjach 5tki było to samo. W audi A6 obserwuje tą saą historię sedan / kombi

Opublikowano

może materiały mają inne właściwości akustyczne? - w sedanie można mniej wyciszyć przestrzeń bagażową

(zresztą wydaje mi się, że inny materiał jest w sedanie na podłodze i bokach bagażnika, a inny na oparciach siedzeń od strony bagażnika)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W koncu touring jest drozszy ca 10 000 wiec cos musi ta cene uzasadniac. P.S Panowie ale wiecie ze to nie jest zaden welur i dalejo mu do tego ;)
Opublikowano
Z tego co się dowiedziałem w aso to chodzi o światło, w sedanie jest go mało i podobno ten fajansiarski materiał nie rzuca się tak źle w oczy jakby rzucał się w bagażniku kombiaka lub GT dlatego w nich użyli wizualnie lepszego materiału :-) Cwaniaki z tych niemców?