Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio jadąc rano po kilku km nagle coś zaczęło "buczeć" (nie wiem jak to nazwać) - tak jakby miało się odkręcić zaraz koło. Im bardziej przyśpieszałem - tym głośniej było słychać. Nie był to dźwięk jednostajny - a taki właśnie coś w stylu że odkręca się koło (takie try try try try). Po kilku metrach zatrzymałem się, sprawdziłem śruby - nic się nie odkręca. Ruszyłem dalej i dźwięku już nie było. Podjechałem do mechanika - początkowo stwierdził, że może spadły okładziny od ręcznego, ale sprawdził i powiedział, że jest luz na krzyżaku na wale napędowym. Dzisiaj przejechałem jeszcze z 50km - i nic się nie dzieje. Czy mam się obawiać? Co może się najgorszego stać? I jak stwierdzić czy to na 100% było od tego krzyżaka? Słyszałem, że wymiana nie wchodzi w grę - albo regeneracja całego wału albo kupno całej używki. Co o tym myślicie?

Opublikowano

po opisie to nic nie jesteśmy w stanie Ci pomóc.

jak się powtórzy to wtedy jedź do mechanika niech słucha, lub nagraj w dobrej jakości to.

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak sprawdził szczęki? Zdjął tarcze? Ja właśnie to obstawiam.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.