Skocz do zawartości

BMW E39 530D 2002r problem z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie . Od jakiegos czasu mam problem z odpalaniem auta. za pierwszym razem zostal zregenerowany rozrusznik za drugim zostal wymieniony na nowy i problem zniknął na ok 3 miesiące . kilka dni temu znowu sie powtorzylo . czasami wystarczy ze wyjde z auta zaklucze odklucze i juz odpali . czasami trzeba poczekac 10 -15 minut.

Opublikowano

Ten odgłos to chyba auto daje Ci znać, że masz za słaby aku (a raczej, że układ napięciowy jest niewydajny do uruchomienia auta).

Jeśli faktycznie potem można odpalić, to osobiście sprawdził bym najpierw napięcia na aku oraz na klemie w silniku, no i to, co komp pokazuje.

Przyjrzyj się zwłaszcza klemie pirotechnicznej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli jak odpala to rozumiem, że bez problemu? Czyli jak zakręci to szybko zaskakuje? Jak tak to pomijam aku, może to być problem z rozrusznikiem (wiem, że wymieniałeś ale różnie bywa), kostką stacyjki lub klemą. Podpięcie pod komputer pozwoli ostatnie wykluczyć lub potwierdzić.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To podałem możliwości, trzeba zacząć od komputera.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 4 tygodnie później...