Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jaką masz szeroką tą felge ?? Ile cali ?? POZDRO :)

Jestem silny wewnętrznie jak Jeep Wrangler, z klasą jak Mercedes S600, niedostępny jak BMW 750iL, delikatny jak jasna skóra w Volvo C70, pięknyi wysportowany jak Audi TT i niekoniecznie szybki jak Porsche :D

...::: StreeT RacinG Is NoT A CrimE :::...

Opublikowano
Ja mam na 7 calowej oponki 195/45. Węższych już chyba nie znajdziesz. Na twoim miejscu przy takim silniku założyłbym szersze kapcie :twisted: Pozdro
Opublikowano

Przy tym silniku powinieneś mieć 205 fabrycznie. A 225? Mam teraz, właśnie na 16-kach. Jeździ w zakrętach pewniej, ale niestety... w e34 każda większa szerokość odbija się zaraz na komforcie jazdy po naszych #!$@$!$%@ drogach. Mam całe nowe zawieszenie, wszystkie wachacze, łączniki, drążek środkowy, amory. Przekładnia zero luzu i niestety trochę go ciągnie na koleinach - niewiele ale zawsze. Więc następne będą już 205-ki.

A co do tego jaka szerokość to zależy od felgi - jej szerokości - z tym że chyba poza jakimiś wyjątkami zarówno 205 jak i 225 powinny ci wejść spokojnie - to raczej norma do takich felg.

Moja rada - trzymaj się fabrycznych, czyli 205. Uważam,że nie mamy dróg na szerokie opony, choć zależy też ile jeździsz. Ja robię po 2-3 tys/mies. i jak już pisałem olewam szerokość, wracam do 205-ek. Wzrost przyczepności niewspólmiernie mały do wzrostu myszkowania na koleinach.

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano
ja mam ContiSportContact 225/50ZR16 profil o 5% nizszy od montowanego fabrycznie na te felgi. na koleinach i dziurach fajnie nie jest, ale autko ladnie wyglada. trzeba sie liczyc ze czesciej trzeba bedzie zagladac do zawieszenia - na jesieni przy okazji serwisu cos tam bedzie do wymiany na pewno :(

pozdrawiam

qba_m