Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z odpaleniem swojej e60. Gdy postoi parę godzin nie można uruchomić silnika. Rozrusznik kręci ale auto nie odpala. Inpa pokazuje błąd 4A42 EWS Schnittstellenfehler.

Po jakimś czasie (zwykle koło 5 - 10 min) i kombinacji kasowania błędów / wyciąganiu kluczyka błąd się nie pojawia i auto można normalnie odpalić. Próbowałem robić adaptacje EWS Inpą ale wywala jakieś błędy. Jeżeli auto było używane dajmy na to krócej niż 2 h wcześniej odpala normalnie. Bywają dni, że problem się nie pojawia i takie, że potrwa dobre pół h zanim zatrybi. Dzieje się tak na obydwu kluczykach.

Ma ktoś z Was jakiś pomysł co zrobić?

Ewentualnie gdzie w Krakowie i okolicach znajdę kogoś kto ogarnie taki temat - nie wiem czy sama adaptacja załatwi tu sprawę czy problem jest gdzieś głębiej.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki pomocy Alberta auto odżyło - odpala już bez problemu.

Pomogła wymiana modułu CAS - Albert zrobił diagnostykę, przekodował moduł od innej 5 do mojego auta, zsynchronizował EWS i wszystko śmiga.

Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc. :wink: