Skocz do zawartości

[E60, m54] klekot podczas gaszenia silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdy gaszę silnik to jest taki dźwięk zaklekotania/telepania i raz takie metaliczne uderzenie, na sprzęgle jest może odrobinę lepiej.Dwumasa i sprzęgło nówka, wcześniej miałem jednomas i nie było tych dźwięków. Co może być przyczyną ?

Mechanik, który zakładał mi dwumas i sprzęgło mi mówi,że to zatelepanie to od skrzyni biegów, że zajechana, ale jak trzymam sprzęgło to przecież skrzynia nie pracuje więc nie chce mi się w to wierzyć, a stuknięcie to niby na maglu.

Dźwięk jak tutaj tylko u mnie trochę głośniejszy i to zadzwonienie u mnie jest przy końcu wibracji

Opublikowano
Ja mam też 3,0iale N52 i mam dokładnie ten sam objaw. Tylko, ze u mnie na wcisnietym sprzegle nic nie slychac. Wymieniłem dwumase, sprzeglo,poduszke pod skrzynia i nic to nie dało. Najlepszy mechanik w okolicy od BMW mówi, że manuale tak maja bo się luzuje jakiś wałek w skrzyni.