Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

auto kupiłeś niedawno ?

brak paska sugeruje że kompresor pewnie stoi i albo sprzedający auto zdjął go żeby nic tam nie hałasowało albo pasek spadł tobie lub się urwał i go zgubiłeś.

załóż pasek i sprawdź czy rusza kompresor.

szukam
Opublikowano

Samochód jak kupywałem we wrześniu, sprzedający wspominał żebym klime sobie sprawdził, bo nie mrozi i może nie być nabita. Po kilku dniach zaczął właśnie popiskiwać przy odpalaniu, myślałem że po prostu ten drugi pasek będę miał do wymiany już.

Jutro skoczę po nowy pasek i sprawdzę jak chodzi kompresor.

Opublikowano
no to się zerwał pewnie ten pasek. Byc może koło kompresora stoi w miejscu :P założ pasek i zobacz co się tam wyprawia jak odpalisz klime.
szukam
Opublikowano
Ja u siebie też nie miałem paska od klimy tyle że w 330d ale to podobnie wygląda, dwa razy wymieniałem i dwa razy go zrywało. Też miałem popiskiwanie na zimnym silniku, gdy silnik pracował to widziałem jak pasek skakał, a rolka napinająca drgała. Musiałem wymienić napinacz bo pasek skakał i z czasem go to niszczyło. Jak założysz pasek to zobacz czy Ci też nie skacze, nie bez powodu go tam nie ma tak jak to było u mnie ;p
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mam mały problem z założeniem nowego paska klimatyzacji. Kluczem odciągnąłem napinacz, nałożyłem pasek na rolkę klimatyzacji, lecz nie da się go wsunąć na koło pasowe. Jakby brakowało z 1-2cm długości paska. Czy trzeba go naciągnąć z większą siłą, ktoś ma jakiś sposób? Pasek ma oznaczenia: 5 PK X 836 według tego co sprawdzałem w internecie, pasek jest odpowiedni, więc nie powinien być za krótki.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dociśnij bardziej napinacz.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Udało się założyć pasek. :) Napinacz nie drży, ładnie chłodzi. Lecz gdy jest włączona klimatyzacja, co jakiś czas pojawia się dziwny dźwięk, jakby "świerszczenie"... czyżby kończył się czynnik w klimatyzacji? Czy od czego to może być?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi dokładniej chodzi o taki dźwięk:

Nieraz słychać to co na tym filmie, a nieraz bardziej świszczący jest ten dźwięk. I dochodzi on z klimatyzacji. Niezależnie czy samochód stoi czy jadę, co chwilę jest to słyszalne.