Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko wskazuje na brak kości pamięci w liczniku.

Były liczniki z kością wewnętrną ale były także z kością zewnętrzną.

Niech znajomy popatrzy czy z tyłu na płycie nie ma przypadkiem jakiegoś wolnego slotu o niewielki rozmiarach do wpięcia małej kostki.

Opublikowano

robert -spoko, wiem jak to ma wyglądać, ale jakby to nie było to... to gdzie szukać? nie działają też paliwowskaz i temperatura płynu chłodzącego - ale do tego już mu podesłałem schematy i tam sobie poradzi - ale może ten komunikat PPPPPP wynika właśnie z tego, że poza prędkościomierzem nie ma żadnych danych - tak sobie wymyślam, wiesz że e36 -to nie mój krąg zainteresowań...

dodam, że auto stało długo nie jeżdżone z wypiętym akumulatorem, wcześniej pokazywał przebieg - a teraz jak jeździ nie pokazuje...

Opublikowano

Możliwe że padł jakiś bezpiecznik, albo przegniły gdzieś przewody i licznik nie dostaje pewnych zasilań, ale bardziej mi się wydaje że nie ma odczytu informacji z kości.

Bywa czasem problem z wyjmowalnymi kościami że pewne adresy programu ulegają brakiem odczytu, ale na odległość jest to trudno stwierdzić.

Opublikowano
oki robert! ale poza kością co jeszcze można sprawdzić, koleś do mnie dzwonił z tym problemem, co pozatym można sprawdzić... auto juz przeszło zdajesie przez ręce niejednego elektryka(troche tam już jest namieszane po stronie elektrycznej) i tu też może być problem... ostatecznie kupi nowy zestaw wskaźników :?