Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam do wymiany przepustnicę w mojej e60 525d 2005 rok 177KM. Lepiej kupić nówkę czy używkę ? Były jakieś różne rodzaje tych przepustnic czy bez różnicy jaką kupię ? I czy z 530d by pasowała ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z wymianą tak, ale z tego co kojarzę to powinno się skasować adaptację po wymianie, ale niech może potwierdzi użytkownik tego silnika.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
A powiedz mi taka rzecz No tez mam do wymiany bo gdzieś zwarcie na niej mam , czytałem z bledow. A czy przed wymiana wyskakiwał ci moze błąd z niej check engine? Incrased emmision czy cos takiego? Bo egr juz wymieniłem na sprawny a błąd dalej mam i szukam następnych rzeczy co mogło by wpłynąć na ten błąd..
Opublikowano

Też miałem ten błąd "zwiększona emisja spalin"?

przepustnice wymieniałem bo były uwalone w niej trybiki i cały czas była otwarta

U mnie przyczyna błędu była nieszczelność rury gumowej między filtrem a turbo może też masz gdzieś nieszczelność i dostaję się gdzieś lewe powietrze

Sprawdź cały układ od filtra do turba intercooler aż do kolektora ssącego

Opublikowano
Ja mam błąd „ wykryto niewystarczający przepływ spalin” jakos tak. Zaczęło sie jak zrzuciłem kolektor i dałem zaślepki wyczyściłem egr przepustnice zmieniłem uszczelki i pyk w lato jade a tu dup check engine , potem patrzę egr nie działa przepustnica tez szlag trafił. Ale ona moze musiała juz być wcześniej strzelona a egr moze jak trzymałem cała moc w benzynie to cos sie moze w nim wypłukalo;p a rurę z ic musiałbym przejrzeć choć jej nie ruszałem wogole zanim błąd sie nie pojawił. Dopiero jak sie pojawił i zacząłem zrzucać egr itp to wtedy ja troszke ponaginalem. Ale musiałbym sprawdzić czy nie ma gdzoes dziury. Chyba ze gdzieś na kolektorze moze te uszczelki jakieś Kijowie były? A gdzie mówisz idzie ta rura z turbo jestem laikiem i tak wiesz wole podpytać ;p
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak patrzysz na silnik to po lewej stronie, łączy przepływomierz z turbiną, często pęka na harmonijce.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Wymieniłem dziś przepustnice na używana niby sprawna,ale tez nie dziala..:/ i teraz zastanawiam sie czy nie ma gdzieś przerwy na kablach bo ostatnio były błędy typu „zwarcie” ale myslalem ze zwarcie było na układzie w przepustnicy ze któraś sie wypaliła i poprostu pokazuje zwarcie. Czy zmierzę normalnym miernikiem czy na wtyczkę przychodzi napięcie?
Opublikowano
Przy wybudzeniu auta przepustica się od razu załącza pod maską słychać taki pisk to właśnie przepustnica pewnie można zmierzyć miernikiem czy jest napięcie
Opublikowano
Bo słyszałem ze tylko oscyloskopem a masę miernikiem zmierzę. Mierzył moze ktos miernikiem wtyczkę z przepustnicy? Dziś jak będę w garażu sprawdzę czy cos wyjdzie.
Opublikowano
Ja nie pamietam dokładnie co z moją nie tak było, auto jeździło raczej normalnie. Dwóch mechaników mówilo że do wymiany. Wymieniłem sam na używkę i różnica jest przy gaszeniu i czuć że skrzynia mniej przeciąga chodź nie wiem czy to ma wpływ.
Opublikowano
Prawdopodobieństwo, ze kupiłes popsutą jest bardzo duże.Ciezko kupic taka sprawna uzywke,załątwia je olej w dolocie.Swojego czasu regenerowal takie rzeczy użytkownik roger-nysa.Co do błędu przepustnicy do oprócz mocnego gaszenia silnika jest to brak możliwości przysłonienia dolotu w trakcie wypalania dpfu a tym samym nie można go wypalić i system nie zacznie procedury