Skocz do zawartości

Cieknący płyn chodzący bmw 745i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kupiłem bmw 745i e65 200km wracałem nią po dojechaniu do domu postał z 20 min odpalony i silnik się zagrzał zgasiłem patrzę nie ma płynu chłodzącego na drugi dzień kupiłem płyn wlewam a z dołu leci bardzo mocno jest mata POd silnikiem i nie wiem skąd dokładnie , to co wlalem ok 2 l zaraz wylecielo :/ co to może być ? To nie ubywa to leci mocnym strumieniem ..
Opublikowano

Sprawdź ten element

17 12 7 508 010

jak, nie to musisz sprawdzić pozostałe węze i chłodnice, zbiornik wyrównawczy rozszczelnia się przy ok. 260 k przebiegu ale raczej cieknie niż leci

Opublikowano
  • Autor
Przebieg jest 200tys sprawdzony, czytałem o jakieś "rurce" ale tam ubywa płyn a u mnie leci strumień ...
Opublikowano
  • Autor
To jest elastyczny przewód dopływowy ten numer czesci gdzie go szukać ?
Opublikowano
nikt tu nie jest jasnowidzem wrzuc zdjecie wtedy ci ktos pomoze :wink: wejdz pod auto sciag oslone i bedziesz mial wszystko jak na dloni :)

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
Najlepiej zdejmij amelinowa oslone I przednia obudowe. Rurka cieknie z przedniej czesci silnika - trzeba zdjec obudowe ale z rurki raczej cieknie niz leci wiec bym szukal peknietego weza albo nieszczelnej chlodnicy.
Opublikowano
  • Autor
Witam problem rozwiązany pod przepustnica z gury silnika takie dwa małe wężyki jeden się odpiął ... dmuchnąłem w zbiornik wyrównawczy i właśnie z tej okolicy zauważyłem wodę