Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z rozładowywanie akumulatora. Najpierw myślałem, że jeż standardowo ale jednak nie. Pomiary w porządku, po zamknięciu samochodu ok 1.5A, po minucie spada do 0.38-0.4A a po ok 15 min spada na 0.05A.

Wieczorem wszystko niby ok a rano już słabo kręci. Jak postoi 3 dni to już nie mogę auta z pilota otworzyć. Akumulator włożony nowy w lipcu.

Jakieś wsakzówki?

Opublikowano
Pobor pradu masz ok wiec pewnie aku jednak do wymiany ;) a alternator jak laduje?
Opublikowano
Miałem to samo. Też myślałem że coś rozładowuje Aku. Po sprawdzeniu wszystko wydawało się ok. Pobór prądu, ładowanie, napięcie na Aku, wszystko w normie. Okazało się, że to jednak akumulator ma winę ponieważ był uszkodzony i nie przyswajał więcej niż 40% prądu, także po 3 dniach postoju też już mi go brakowało do odpalenia.
Opublikowano
Aby to sprawdzić podjedź najlepiej do jakiegoś sklepu z akumulatorami tylko pamiętaj aby zrobić to zaraz po jakiejś długiej trasie. Sprawdza Ci stopień naładowania aku i będziesz odrazu wiedział czy to on ma wine
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ponownie. Wymieniłem jeża tego z przodu i bez efektu.

Możliwe, że ten drugi w tunelu może sobie włączać wentylator nadmuchu na tył podczas nocy na tył?

Szczerze mówiąc to nigdy mi raczej ten nadmuch z tyłu dobrze nie dmuchał. Dodam że jest tam pokrętło otwarcia klapki nadmuchu i pokrętło ciepło-zimno.

Może dla pewności wymienić ten regulator w tunelu (2-jeż) zanim zacznę głębiej grzebać co doprowadza akumulator do takiego stanu?

Z góry dzięki za wskazówki.

Opublikowano
weź akumulator do sklepu tam maja sprzet i sprawdzają w jakim jest stanie :) mój aku jakies dziwnej firmy (poprzednik pakowal) padl w ciągu 1 dnia :) pojechałem na wesele było wszystko ok wrocilem postawiłem auto w garażu na drugi dzień już ledwo odpalil, podładowałem niby ok odpalil później jak wracałem to już podczas jazdy przygasaly zegary i cuda się dzialy padl totaltnie :) caly czas uważam ze skoro pobor pradu jest tak niski na uśpieniu to zaczalbym od tego aku ;)