Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zdarzył się dziwny problem. Na zimnym silniku przy włączonym nawiewie i tylko podczas hamowania słychać z okolic(a przynajmniej tak mi się wydaje) nagrzewnicy dźwięk jakby coś ocierało. Gdy jadę nic nie słychać a wystarczy że lekko dotknę hamulca zaczyna coś trzeć. Gdy silnik się nagrzeje problem ustaje nawet przy awaryjnym hamowaniu nic nie słychać. Czy mogło dojść do sytuacji że np. mogło tam nawpadać liści lub czegoś innego ?

Z góry dzięki za odp.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Na przykład. Szukam miejsca z którego mogą dochodzić te dźwięki bo ewidentnie coś tam ociera. Ostatnio zauważyłem że ten dźwięk jest najbardziej przenosi się gdy włączony jest nawiew środkowy. Przy samym nawiewie na szybę jest praktycznie niesłyszalny.
Opublikowano
Do wentylatora i wirnika dostaniesz się przez filtr kabinowy przy podszybiu. A jęśli masz coś w przewodach wentylacyjnych to chyba trzzeba kratki demontować, a tego nie robiłem.
Opublikowano
Dzięki wielkie za odp. Faktycznie może to się łączyć ze sobą bo to stało się po wymianie filtra kabinowego i coś mogło wpaść przy wyjmowaniu starego.