Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Panowie, mam pytanko odnośnie pendrive. Gdy robiłem update do wersji 2017-2 uzywałem pendrive 64gb i po włożeniu do portu usb w aucie automatycznie wystartowała aktualizacja. Przy próbie aktualizacji do wersji 2018-1 lecz z większego pendrive aktualizacja nie startuje, wiecie do jakiej wielkości pendrive obsługuje auto?
Opublikowano
lecz z większego pendrive aktualizacja nie startuje, wiecie do jakiej wielkości pendrive obsługuje auto?

U mnie bez problemu ruszyla ze 128 GB

Opublikowano
A jak podzielić archiwum na pendrive'wy 32GB?

Przyłączam się do pytania, czy ktoś wie jak podzielić na kilka pendrive np na 3 pendrive 16gb

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Podziel katalogi na 3 USB, zaczynając od pierwszego.

Pliki na każdym te same.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam, mam pytanie mianowicie moja bmka :) po aktualizacji nie odczytuje informacji drogowych o korkach, co moze byc tego przyczyna? :( oczywiscie mam zaznaczone w ustawieniach ze chce odbierac aktualne informacje drogowe.
Opublikowano
witam, mam pytanie mianowicie moja bmka :) po aktualizacji nie odczytuje informacji drogowych o korkach, co moze byc tego przyczyna? :( oczywiscie mam zaznaczone w ustawieniach ze chce odbierac aktualne informacje drogowe.

Masz wykupioną usługę Real Time Traffic Information (RTTI)? Jeśli nie, to informacji drogowych o korkach nie będzie.

Opublikowano

Masz wykupioną usługę Real Time Traffic Information (RTTI)? Jeśli nie, to informacji drogowych o korkach nie będzie.

mozliwe ze mialem i sie skonczylo? moze mi ktos to ogarnac na forum czy musze zasponsorowac bmw polska?

Opublikowano

Pewnie się skończyło. Wszystko masz wyjaśnione poniżej:

O tutaj

Konkretnie punkt 5.

Korzystając z okazji, wrzucę kolejny link do NEXT 2018 (Jest również Premium i Professional tam):

Navi NEXT 2018

Opublikowano

mozliwe ze mialem i sie skonczylo? moze mi ktos to ogarnac na forum czy musze zasponsorowac bmw polska?

Możliwe, stan usługi powinieneś widzieć w ustawieniach ConnectedDrive (albo przez portal ConnectedDrive po zarejestrowaniu samochodu).

Opublikowano

Nie wiem, czy forumowicze zdają sobie sprawę, że kombinowanie z mapami NEXT i EVO jest już zupełnie nieopłacalne. Oryginalne mapy BMW na dwa lata kosztują 445 zł brutto. Jeżeli ma się firmę i odliczy podatki to wychodzi 290 zł! Za tą cenę otrzymuje się 8 aktualizacji EVO (są 4 rocznie) i co najmniej 4 aktualizacje NEXT (co najmniej 2 rocznie). Przy takich cenach nie ma sensu piracić.

Zakłada się konto w BMW Connected Drive, to samo, które służy do zdalnej komunikacji z samochodem. Na koncie jest pozycja USB Map update, ściąga się BMW Download Manager, loguje na konto wybiera samochód i ściąga do niego mapy. Mapy mają od razu „zintegrowany” kod FSC, a ponadto jest on oddzielnie przesyłany na adres email, gdyby z jakiegoś powodu samochód jednak o niego prosił. Po ściągnięciu mapy BMW Download Manager przygotowuje PenDrive, przegrywa mapy i sprawdza ich poprawność ze wzorcem online. Taki Pendrive wkłada się do samochodu i po sprawie. Wszystko jest proste i zawsze działa.

y4mFD8TyZijl7jOPm3UEoTUf2mqSBLBJlX7CEAWFkjH0Iy5itCXqg78by7UOzRtouDZQ2cI48LRBOS4w8HRqyWizk-RWB-Z4Y1ZuA_xJeeNt1iZjF7z80CsjXJ4lZ8A_APjlAIZWfr_PjpgWPUxaO52q9SVcwkZbyjJRQXVHACBtl5ue8QVc-QeCbu8t1GDnZ3PsFhJPoYYt0NiU8cbnUiXlA?width=1477&height=866&cropmode=none

Opublikowano
Nie wiem, czy forumowicze zdają sobie sprawę, że kombinowanie z mapami NEXT i EVO jest już zupełnie nieopłacalne. Oryginalne mapy BMW na dwa lata kosztują 445 zł brutto. Jeżeli ma się firmę i odliczy podatki to wychodzi 290 zł! Za tą cenę otrzymuje się 8 aktualizacji EVO (są 4 rocznie) i co najmniej 4 aktualizacje NEXT (co najmniej 2 rocznie). Przy takich cenach nie ma sensu piracić.

Zakłada się konto w BMW Connected Drive, to samo, które służy do zdalnej komunikacji z samochodem. Na koncie jest pozycja USB Map update, ściąga się BMW Download Manager, loguje na konto wybiera samochód i ściąga do niego mapy. Mapy mają od razu „zintegrowany” kod FSC, a ponadto jest on oddzielnie przesyłany na adres email, gdyby z jakiegoś powodu samochód jednak o niego prosił. Po ściągnięciu mapy BMW Download Manager przygotowuje PenDrive, przegrywa mapy i sprawdza ich poprawność ze wzorcem online. Taki Pendrive wkłada się do samochodu i po sprawie. Wszystko jest proste i zawsze działa.

y4mFD8TyZijl7jOPm3UEoTUf2mqSBLBJlX7CEAWFkjH0Iy5itCXqg78by7UOzRtouDZQ2cI48LRBOS4w8HRqyWizk-RWB-Z4Y1ZuA_xJeeNt1iZjF7z80CsjXJ4lZ8A_APjlAIZWfr_PjpgWPUxaO52q9SVcwkZbyjJRQXVHACBtl5ue8QVc-QeCbu8t1GDnZ3PsFhJPoYYt0NiU8cbnUiXlA?width=1477&height=866&cropmode=none

445zl pierwsza a kolejne sa po 89zł przez 2lata tylko. a tutaj mamy za darmo wiec jak sie nie oplaca ?

Opublikowano
...a tutaj mamy za darmo wiec jak sie nie oplaca ?

Nie "mamy za darmo" tylko kradniemy. To właśnie jest różnica. W Danii, Austrii czy Niemczech kwiaciarnia może wystawić kosz kwiatów z ceną i puszkę na pieniądze i taki kosz sam się sprzeda przechodniom, a w Polsce zostałby pusty kosz i pusta puszka.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Bo jesteśmy jeszcze wschodnią cywilizacją ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Eee tam. Puszke tez by ktos zabrał. A jakie w tej chwili sa mapy dostepne na serwerze ? Bo zwykle opoznienie siegalo 4-5 miesiecy. Ja mam wykupiona 2 letnia subskrypcje ale ta opcje w ktorej na updaty musze jezdzic do servisu i jeszcze placic za instalacje :o Taka byla oferta jak kupowalem subskrybcje.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ceny aktualizacji w ASO są całkiem przyjazne.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam problem z akutualizacją w F30

Jak podzielić pliki na pendrive, bo mam tylko 32GB

Dzielę na dwa pendrive: - na jednym katalogi 1, 2 i 3 oraz pliki config i NBT

na drugim katalogi 4 i 5

Wkładam pierwszego pendrive do gniazda, auto go wykrywa, pisze, że jest nowa wersja, naciskam zaktualizuj, ale na tym koniec - nie robi nic

Pomożecie? Może i jestem matoł, ale nie wiem co robie źle.

Pliki są w głównym katalogu pendrive

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Wszystko rozpakowało się bez błędów?

Możesz spróbować na innym penie.

Opublikowano

Tak, rozpakowane bez błędów z linku z pierwszego posta.

Próbowałem już na dwóch różnych penach i nic.

Pliki mam podzielone tak jak pisałem.

Format FAT32, bo nie wiem, czy działa NTFS

Tak wygląda pierwszy pen, na drugim są katalogi 4, 5 i te 3 pliki

Wolumin w stacji L nie ma etykiety.

Numer seryjny woluminu: 9C48-9461

Katalog: l:\

2018-02-10 07:28

2017-08-22 11:39 0 config.nfm

2017-08-22 11:39 14˙417 NBT_ECE_101171.3.112.pkg

2017-08-22 11:39 898 NBT_ECE_101171.3.112.pkg.sig

2018-02-10 07:46

2018-02-10 08:05

3 plik(˘w) 15˙315 bajt˘w

3 katalog(˘w) 275˙128˙320 bajt˘w wolnych

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Formatuj jeszcze raz, domyślnie pod windows.