Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam problem,lekko mi falują obroty tj,BMW E90 325i 2005r. Wymieniłem świece,została wyczyszczona przepustnica oraz przepływomierz,także była robiona adaptacja przepustnicy.Komputer nie wykazuje żadnych błędów,a usterka nie ustąpiła,czy ktoś może mi podpowiedzieć co jej może dolegać.
Opublikowano
Dziś byłem podłączałem pod komputer i wyskoczył błąd Vanosa.Błąd usuniąety zrobił adapatacje Vanosa troszkę przestało drgać.Powiedział,żebym teraz pojeździł troszkę jakieś zrobił 500 1000 km. i podjechał ponownie.Bardzo ći dziękuję,ale jeszcze nie jest dobrze.
Opublikowano
Witam.Przepraszam,to ja źle napisałem.Powiedział mi,że wyskoczył mu błąd Velvetronica,i zrobił jego adaptacje.Ale jak nadmieniłem i tak nie jest ok.czuć drgania pracy śilnika.Może ktoś podpowie gdzie z tym śię udać.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam.Tak jak wcześniej wspomiałem w Bmw e 90 325i 2005r jeste nierówna praca śilnika.Wcześniej nie pokazywało błędów,ost.jak napisałem mechanikowi wyskoczył błąd Valvetronika.Czy ktoś może mi pomóc gdźie z tym śię udać,do jakiego mechanika. Jestem z okolic Płńcka Mazowieckie.
Opublikowano
Primo skasowanie błędu to nie jest naprawienie czegokolwiek i nie powinno zupełnie niczego zmieniać w pracy silnika. Jak skasowałeś błąd to pojeździj trochę i sprawdź jeszcze raz. Jak znowu będziesz go miał w pamięci to przynajmniej masz pewność co do tego co trzeba naprawić. W Valvetronicu z rzeczy które mogą się zepsuć masz silnik elektryczny i czujnik wałka mimośrodowego.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam,jak wcześniej nadmieniłem pojawił się błąd Valvetronica.Okzało się, że rozrząd był rozciągnięty do tego wymienił mi nastawnik wałka ssącego oraz nastawnik wałka wydechowego, koszt naprawy 4300,ale na prawdę teraz na prawdę autko pracuje, jeździ idealnie. Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam...