Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wiosną zleciłem lakiernikowi pomalowanie zderzaków. Były już podrapane, czas zrobił swoje. W raz z przyjściem jesieni i wilgotności zauważyłem, że cały czas mam zaparowane halogeny. Czy lakiernik mógł coś uszkodzić? Co może być tego przyczyną i jak to naprawić?

Opublikowano
Nie mógł nic uszkodzic. Ja ostatnio u siebie wymieniałem przy okazji malowania zderzaka a siedziały oryginały w stanie katastrofalnym juz. Jakieś 300 zł na Iparts znalazłem.
Opublikowano
Jeśli parują to znaczy, że dostaje się do nich woda. Halogeny mają takie gumowe wężyki w kształcie litery T. Musisz je poprawić. Nie mogą być ustawione "pod górkę" bo będą nabierać wodę. Trzeba je ustawić "z górki"i problem z parowaniem się skończy. Ma to wyglądać tak: odpływ\ - a nie: odpływ- lub odpływ/
Opublikowano

No trzeba. Osłona pod silnikiem, albo nadkola, albo z góry - zdjąć lampy. Ogólnie procedura zgodna z wymianą żarówki.

Wężyki są na zewnątrz halogenów więc halogenów nie rozbierasz.

Opublikowano

Wydaje mi się, że właśnie takie ustawienia są w moim przypadku co widać na zdjęciu.

W takim przypadku zostaje zakup nowych halogenów. Czy warto zapłacić więcej i kupić halogeny z soczewkami? Są jakieś różnice w wyglądzie zewnętrznym?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Przyszła wiosna, więc wreszcie czas na wymianę ciągle zaparowanych halogenów, których widok irytuje.

Na allegro znalazłem zamiennik w bardzo dobrej cenie: http://allegro.pl/2x-halogen-halogeny-l-p-kpl-bmw-5-e60-e61-03-nowe-i6784326921.html

Co myślicie o tej ofercie?

Druga sprawa jakie żarówki polecilibyście wstawić? Standardowe żółte np Narva 51W, czy może Osram Cool Blue Intesne lub żarówki ledowe? Czy te ostatnie będą pasowały i czy nie będzie powodowały błędu?