Skocz do zawartości

Problem z odpalaniem przy niskich temp e92 335d 2007r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Poszukałem troche na forum, ale nie znalazłem nic z podobnymi objawami.

Pacjent bmw 335d 2007r 320 tys przebiegu,

Objawy :

Przy niskich temp jak ostatnimi czasy ok 3 C°, na zimnym silniku kręci długo ( ok 6-7 sec) zanim odpali, po odpaleniu je*bnie z wydechu jak amerykańskie V8 na przelocie. Brak błędów na kompie, zdarzyło się to może 2 razy w tym dziś,

Na zimnym silniku przy ok 8-10 C° pali tak samo jak na ciepłym, czyli bez żadnego problemu. Problem pojawia się tylko przy niskich temp i to nie zawsze. Myślę nad świecami żarowymi, a czy aku może mieć z tym coś wspólnego ? Pytam bo ostatnio tam zajrzałem i siedzi taki mały jak mam w golfie :duh: lol, ale tak już kupiłem i wytrzymał jak narazie 1,5r bez problemu.

Może ktoś miał podobne objawy, lub jakiś pomysł gdzie należy zajrzeć co poprawić itp ?

Opublikowano
Ja miałem podobne obiawy zeszłej zimy. Przy 3-4 stopniach odpalał normalnie tylko po odpaleniu chwilke nierówno pracował jakieś 5sek, a przy temp 0C już ciezko odpalał. Winne były 3 swiece które kompletnie nie grzały i 1 tak na pół gwizdka :D tylko że mi komp to pokazał :D po wymianie nawet przy -25 nie było problemu. A jesli chodzi o akumulator to dowiedziałbym sie jaki ma byc i kupił nowy. Bateria to podstawa. Szczególnie moc rozruchowa
Opublikowano
  • Autor
Ja miałem podobne obiawy zeszłej zimy. Przy 3-4 stopniach odpalał normalnie tylko po odpaleniu chwilke nierówno pracował jakieś 5sek, a przy temp 0C już ciezko odpalał. Winne były 3 swiece które kompletnie nie grzały i 1 tak na pół gwizdka :D tylko że mi komp to pokazał :D po wymianie nawet przy -25 nie było problemu. A jesli chodzi o akumulator to dowiedziałbym sie jaki ma byc i kupił nowy. Bateria to podstawa. Szczególnie moc rozruchowa

U mnie pracuje równo, ciekawe, że komp nic nie pokazuje, dziś podjadę jeszcze raz, dla pewności kupie nowe świece i sprawdzę aku. Dzieki :cool2:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Swiece lub sterownik.
Opublikowano
Dziwne ze komp nic nie pokazuje. I świece i sterownik powinien pokazać jesli sa uszkodzone
Opublikowano
jeżeli pokaże i będziesz wymieniał to najlepiej ze sterownikiem
  • 3 lata później...
Opublikowano
Podepnę sie pod temat. U mnie problem byl ten sam w zeszłym roku przy temperaturach lekko minusowych ciezko miało odpalic, na kompie pokazywalo spalone świece. Wymieniłem wszystkie świece beru i pózniej jeszcze akumulator i było wszystko ok. Przy temp -15 odpalała normalnie, problem pojawił sie na nowo teraz, na kompie pokazywało błąd świec, wymieniłem sterownik i przez jakies 2 tyg bez problemu odpalanie, wczoraj i dzis znowu z rana ciezko miało odpalic. Co tu może byc jeszcze problemem? Czy te świece faktycznie moga byc jakies wadliwe?