Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taka ciekawostka

Mam instalacje Prins od ponad roku i zrobiłem na niej ok 40.000 km.

Zawsze palił ok 13,5l lpg (średnio) aż tu od jakiegoś czasu (ok miesiąca) spalanie strasznie skacze....

raz jest to średnio 13,5 a raz 17,5 l gazu - osobiście wydaje mi się, że jest sezon, duży ruch i zaczyna się sprzedawać różnej jakości gaz - co ciekawe 99% tankowania to Shell (jedna i ta sama stacja)

Może się komuś wydawać, że co to za pomiar w ciagu miesiąca ale.... tankuję do pełnego średnio co 4-5 dni więc kilka tankowań było.

Świece są nowe (miesiąc mają) instalacja po przeglądzie (też ok miesiąc temu) więc tu raczej wszystko jest ok

Jak dzwoniłem do gazowników to stawiają na zły gaz - ale w mieście mam dwie stacje - shell i jakis no name - to już wole tego shella

Zauważyliście coś podobnego?

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
  • Członkowie klubu
Opublikowano
U mnie podobnie. Ja sobie tłumaczę - iż w tych upałach to klima 2 litry LPG komsumuje. [przynajmniej psychicznie czuje się lepiej] Silnik nie stygnie też wiecej jeżdzę na gazie - zdażyło sie iż po nocy pa 10 sekunadach przełączył się na gaz [w nocy wrócilem z trasy]; powietrze gorące to spalanie gorsze,........ tak wszystko po trochu... i spalanie wyższe.

UIHZ9556.JPG