Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem.

Mianowicie, od czasu kiedy zakupiłem auto mam brak świecenia diody aktualnego biegu.

Samo podświetlenie działa ale nie pokazuje, że jest na P R N D.

Natomiast jak zmienię na tryb manualny to tam te diody już działaja.

Jaka może być przyczyna i czy da się to naprawić? Bo chyba bezpiecznik trzeba wykluczyć bo nic by nie podswietlało.

Czy sama elektryka pasowała by od E46? Bo wydaje mi się, że podobnie to wygląda.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeżeli podświetlenie działa, prawdopodobnie trzeba rozebrać i dopasować przesłony do położenia biegów...

Coś takiego Adam Klimek z TVN Turbo robił w programie "Kup i zrób" :D Odcinek z Mercedesem W201, o ile pamięć mnie nie myli.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie proszę o jakieś pomysły , u mnie również brak podświetlenia biegów w mojej e91 LCI automat.

Sprawdziłem kilka bezpieczników za schowkiem , te które ze schematu mogły by być od jakiego kolwiek podswietlenia . Nie sprawdzilem wszystkich bo jest tego od uja .

Czy ktos wie ktory konktlretnie bezpiecznik moze byc od podswietlenia biegów.

Dodam ze nie świeci to odkąd kupiłem auto jakies 6 miesiecy.

Za wszelką pomoc bardzo dziekuje.

http://img845.imageshack.us/img845/904/logoqlq.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rozbierz to i zobacz czy wszystko jest git pod spodem. Może napój się komuś tam wylał lub jakiś kabel się przeciera.

Tu coś koleś naprawia, tylko przez pierwsze 2 minuty pokazują jakąś terenową padaczkę a potem bierze się za naprawę.

Opublikowano
Mam podobnie w e91 lci- u mnie diody sie swieca ale np. jak mam D to po dotknieciu lub ruszeniu galki diody migaja (to samo na R). Wszystko rozebrane, kabelki sprawdzone i niestety to chyba w srodku wybieraka jest jakis luz co na to wplywa. Mimo wszystko polecam sprawdzic kabelki przy wybieraku bo czesto sie przecieraja.