Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie od jakiegoś czasu pojawia mi się błąd High rate of battery discharge . Zgłębiłem temat na forach . Może być zepsuta klema minusowa IBS lub jest w samochodzie jakiś złodziej prądu .

U mnie sytuacja wygląda następująco. Komputer nie pokazuje uszkodzonego IBS . Prąd w stanie spoczynku waha się miedzy 40mA a 55mA .

Pytanie do Was .

Czy jest możliwe że jest uszkodzona klema a komputer tego nie pokazuje?

Czy prąd w stanie uśpienia w moim samochodzie mieści się w normie ( wg tego co znalazłem na forach do 80mA jest w porządku) ?

Dziękuję za pomoc.

Opublikowano
zmien aku na nowy i zarejestruj go. u mnie bylo dokladnie to samo... sprawdzic tez mozesz styki na wzmacniaczu :> jak zasniedzialy to wzmak potrafi ciagnac prad przez 24h na dobe:> to tez u mnie bylo :)
Opublikowano
Akumulator zmieniony na nowy rok temu ( mechanik założył nieoryginalny ) . Zarejestrowany książkowo . Wszystko było w porządku do września. Styki sprawdzę . Dzięki za radę .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Taka jakość akumulatorów i nowych części.

Niestety ale taki komunikat zazwyczaj oznacza słabą kondycję akumulatora. Jeszcze podziała ale błędy będą coraz częściej. Wiele osób szuka problemu gdzie indziej a i tak kończy się na wymianie akumulatora. Jeżeli nie miałeś akumulatora AGM to normalne że po roku jest słaby.

Opublikowano

Nie generalizujmy wszystkiego,iż każdy musi mieć aku AGM.Osobiście taki wywaliłem i auto jest na zwykłym i coz....daje radę bez problemu od dawna

Fakt faktem jednak,iż taki komunikat kończy się w większości przypadków wymianą aku na nowy

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco