Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bylem na komputerze. Wyszlo ze przeplywomierz jest walniety. Przez to przymulil mi sie na benzynie na na gazie wiecej spala.

Moje pytanie jest gdzie kupic w miare rozsadnej cenie przeplywke. Ostatnia cene jaka slyszalem 850 zl.

Opublikowano
Mi osobiście kiedyś dwie przepływki w E34 naprawił znajomy elektronik w jednej padła elektronika w drugiej wymienł łożysko na klapce i latały git. Ceny przepływek są różne ale jak będziesz kupował to z autem i sprawdzaj na miejscu inaczej chyba że masz szczęście ja właśnie jak kupowałem pierwszą przepływkę w E34 to dopiero trzecia była sprawna ważny jest numer spisz go ze swojej i na tej co kupisz ma się zgadzać inaczej będzie lipa pozdrawiam
http://wawrylek.110mb.com/img/podpis1.jpg
Opublikowano
wlasnie znalazlem na allegro. Ale czy to bedzie ta ?????? numer spisalem i wyslalem do goscia. Zobaczymy
Opublikowano
Troszeczke zrobiles blad. Nie powinienes wysylac mu numeru. To on powinien wyslac go do Ciebie.

Zgadzam się niech przyśle ci fotkę z przepływką i numerem ja sprzedałem jeden niedawno w pełni sprawny mam jeden jeszcze ale nie dał się zregenerować a kupno na allegro nie polecam chyba że ktoś zwróci ci kasę jak będzie zły. Pojedź gdzieś na szrot albo z gazet kto ma tylko do BMW części zawsze pewniej i srawdzisz przy okazji

Opublikowano
Wiem ze kolega nie z Wawy ale moze znasz jakies miejsce obok mnie gdzie regeneruja przeplywki.I czy to jest wogole oplacalne?
Opublikowano
Wiem ze kolega nie z Wawy ale moze znasz jakies miejsce obok mnie gdzie regeneruja przeplywki.I czy to jest wogole oplacalne?

Oplaci się napewno regenerować jak ktoś zrobi ci ze znajomych za psie pieniądze mi zrobił znajomy za darmo. Ale jak masz dać za naprawę z 200zł to się nie opyla nie wiadomo ile ci polata. A z jak jesteś z wawy to polecam Ci skoczyć w niedzielę na giełdę w Słomczynie autem od razu sprawdzisz sobie czy działa mają tam ich mnustwo ale ceny różne widziałem ostatnio za 250 zł i za 500zł najważniejsze to tak jak pisałem: numer oraz sprawdzić na aucie czy działa poprawnie podepniesz odpalisz i będziesz wiedział nawet na oko widać jak klapka pracuje ale czasami mechanika może być w nim sprawna ale za to elektronika mogła dać ciała.

Opublikowano
Witaj. Jako że mamy identyczne samochody to troszkę Ci popsuję humor i powiem że ja z awarią przepływomierza walczyłem 1,5 ROKU!!! Kupiłem w tym czasie 4 sztuki na allegro, wszystkie niby nowe ale jak auto kulało tak kulało dalej. Dodam że wydałem na nie z 1500zł. Wreszcie się zdenerwowałem i pojechałem do ASO. Powiedzieli mi że nowa kosztuje coś koło 1800zł ale dają 2 lata gwarancji. Założyłem na próbę - jak nie to auto. Podziękowałem i natychmiast pojechałem do znajomego warsztatu w Łodzi gdzie chłopcy się bawią wyłącznie w beemki i mają dostęp do części w dobrych cenach i akurat mieli identyczną nóweczkę za jedyne 1200zł. Założyłem i do dzisiaj (10 miesięcy) zero problemów z autem. Dali mi nawet roczną gwarancję. Najważniejsze żebyś wiedział jak będziesz kupował np. na allegro - nie kupuj samego wkładu do przepływki, nawet jak będzie nowy bo jak mi powiedzieli w ASO to jest część nierozbieralna (mimo że ma śrubki) i wkład jest jakoś specjalnie ustawiany pod tą rurę w której jest montowany. I z autopsji mogę to potwierdzić, bo może i te wkłady które kupowałem (również m.in. na allegro) były nowe, ale silnik nie pracował tak jak powienien. Moim zdaniem lepiej zainwestować w jeden nowy niż jak w moim przypadku w kilka dużo tańszych ale za to nadających się do wyrzucenia. Pozdrawiam
Tomek
Opublikowano

"będziesz wiedział nawet na oko widać jak klapka pracuje"

Tak nawiasem mówiąc cytat kolegi z postu powyżej Twojego auta nie dotyczy bo ty masz przepływkę z gorącym drutem (nr jak pamiętam bodajże 0 280 217 124).

A pisząc o wkładach miałem na myśli coś takiego:

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=117576126

Jak byś chciał kupić to sam mam takie ze trzy, możesz podjechać do Łowicza, wsadzimy i popróbujemy - na pewno Cię to wyniesie taniej :8)

Tomek