Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co to może być zamykam auto a po jakiejś chwili może 15 minut samo się otwiera i spuszczają się szyby dodam że coś mam nie tak w kluczyku bo jak zamykam to szyby się domykają same ale jak otwieram i chce opuścić szyby to nie działa ta opcja może ktoś wie gdzie znajduje się jakiś sterownik od tego bo nie da się nigdzie auta postawić.
Opublikowano
Sterownik szyb i zamka jest za schowkiem pasażera, ale w nim nic nie zrobisz.Proponuję sprawdzić mikrowłączniki w zamku drzwi kierowcy,sprawdź też podłączenie alarmu,jeżeli jest zamontowany niefabryczny.Pozdrawiam, zbylak
Opublikowano
Zamków w drzwiach nie mam wywalilem i dalem klamki od tylnych drzwi otwiera się tylko z pilota alarmu nie ma tylko fabryczny to chyba raczej wina tego sterownika?? :mad2:
Opublikowano

Skoro nie masz zamkow bo wywaliles (podobnie jak ja :norty: ) proponuje zerknac na odlaczone przewody od zamka.

Byc moze nie zaizolowales ich tak jak potrzeba po wyciagnieciu zamkow i teraz ktorys z nich zwiera do masy lub do drugiego powodujac automatyczne otwieranie samochodu jak i odsuwanie szyb.

Oryginalnie przytrzymujac kluczyk w zamku w lewo mozna otworzyc samochod jak i odsunac szyby.

Ewentualnie zaciety przycisk otwierania samochodu w pilocie moze byc przyczyna otwierajacych sie szyb i otwierania samochodu.

• 1 rok później...
Opublikowano
tez tak ostatio mialem w e46 zaknolme, przychodze po chwieli i wide ze jst otwarta i szyba kierowcy opuszcona a w momecie jak wsialem zaczela sie opuszczac szyba pasazera. CO to moglo byc?? ja nic nie przerabialem w zakmkach wszytko jest jak oryginalnie.