Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam proszę o pomoc .może ktoś z was spotkał się z takimi objawami.moja bmw e91 320d 163km rano po odpaleniu dość mocno kopci na biało niebiesko dym jest bardzo gryzacy i delikatnie nierówno pracuje . Podczas jazdy nie uroni nawet małego dymka ale gdy się zatrzymam np na czerwonym to znowu zaczyna kopcic i obroty zaczynają delikatnie falowac .auto posiadam 2 miesiące więc za bardzo go nie znam.olej i filtry wymieniłem .Z tego co wiem to napewno padniete są świece. Ale teraz przy takich temperaturach to chyba bez znaczenia.moze odma?? Z góry dzięki za pomoc.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli po odpaleniu jest niebieski dym to zajrzyj do odmy, jak jest świeża to możesz ją oczyścić np. zmywaczem do hamulców, oczywiście najlepiej wymienić po kupnie auta. Świece dogrzewają podczas pracy silnika, więc to może być powód falowania. Może to być też sterownik świec a nie świece. Jakie masz dokładnie błędy? Masz dpf? Poprzednik mógł wywalić katalizator i stąd gryzący zapach spalin.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.