Skocz do zawartości

E39 523i zagotował sie płyn i sie dusi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Dzisiaj wracając do domu moja bunia zatrzymalem sie na chwile, po chwili odpalilem i zaczęły się dziwne rzeczy. Po pierwsze, to bardzo ciężko odpaliła. Potem przy ruszaniu dusiła się i nie miała siły. Przy każdym dodawaniu gazu na luzie telepie budą i się dusi. Pojechalem tak do domu, otworzylem maskę i zobaczyłem że gotował się płyn chłodniczy, ale temperatura o dziwo stala w pionie.

Co może byc przyczyną tego telepania i wywalenia płynu?

Nie ma masła pod korrkiem oleju, bagnet też wygląda normalnie.

Proszę o jakieś porady

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wskazówka w pionie nie oznacza, że jest ok, sprawdź temperaturę w teście 7.0, wentylator zadziałał? Masz wisko czy tylko elektryczny? Jeżeli chodzi o telepanie to sprawdź błędy, może wypada zapłon na którymś cylindrze.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jeżeli wywaliło Ci płyn, tzn. że było go za mało, jeżeli dużo za mało i przez czujnik temperatury nie płynęła woda, nie będzie pokazywał prawidłowej, mimo że silnik będzie się gotował. "mrcoolasice" dobrze napisał, przy takich akcjach absolutnie nie jeździj tym samochodem, tylko maska do góry i mechanik, przyczyn może być kilka