Skocz do zawartości

E61 niedzialajacy spryskiwacz tylnej szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

W mojej E61 nie działa spryskiwacz tylnej szyby. Mianowicie nie ma zasilania na pompce spryskiwaczy (pompkę sprawdzałem i jest OK). Prosze o pomoc gdzie mam szukać problemu i w jaki sposób zdiagnozować uszkodzony element tak aby nie nakupić worka części.

Z gory dziekuje za pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź wiązkę na przejściu do klapy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
A co będzie miała wiązka w klapie do pryskiwacza skoro nie dział pompka ktora jest zlokalizowana przy lewym przednim nadkolu ??? A dodam tylko ze szyba dziala poprawnie ponieważ wycieraczka chodzi
Opublikowano

Witam!

Skoro nie ma napięcia na pompce, sprawdź czy jest na module KBM ( moduł za schowkiem ). Na największym złączu ( chyba 54 pinowym ) pin nr 11 odpowiada za sterowanie pompki na tylną szybę.( na alledrogo wpisz sobie moduł basic bmw e60 i będziesz wiedział, który to moduł ).

Pozdrawiam. Emil.

Diagnostyka. Naprawy elektroniki i elektryki. Nawigacje, mapy, język polski. Doposażenia. Specjalizacja seria E.
  • 4 tygodnie później...