Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj pod moją nieobecność brat miał nieszczęśliwą kolizję drogową moim samochodem (kierowca busa zwrócił uwagę na coś innego niż droga i nie wyhamował...). Uszkodzenia obejmują zderzak, prawy błotnik, lampę oraz pas między tylną klapą a zderzakiem. Jaką można przyjąć orientacyjną cenę naprawy tych uszkodzeń? Pytam dlatego, że nie ma mnie aktualnie w kraju i nie mogę zasięgnąć opinii blacharza, a nie chce żeby naprawa wyniosła np. 2500 zł a ubezpieczalnia będzie w stanie dać mi 2300 zł... Wracam do Polski za dwa tygodnie i dopiero wtedy będę mógł zorientować się u blacharza jaka będzie naprawa tych uszkodzeń.

Zdjęcie samochodu w linku poniżej:

https://zapodaj.net/ea2be807c58b5.jpg.html

Pozdrawiam

Opublikowano
nie ma czegos takiego jak "przyjmowanie orientacyjnych kosztow napraw", jedziesz do rzeczoznawcy i Ci ustali koszty, oczywiście ubezpieczyciel nie bedzie chciał Ci tego pokryć wiec zaproponuje najtańsze zamienniki i wtedy albo TO weźmiesz albo musisz powalczyc
Opublikowano

na szybko robie wycene

Lampa - 700

zderzak - 2500 z tymi plastikami i takimi różnymi pierdółkami

+ robocizna montowania tego

naprostowanie tego tyłu i malowanie to z 2 tysiące blacharz lakiernik weźmie

i nie policzyłem tej listwy co pod lampą jest.

Ceny części nowe wiadomo nikt na szrocie nie będzie kupował.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
2300 to będzie kosztowało samo poszycie błotnika tylnego. Kompleksowa naprawa w Aso wyjdzie z 20 tys zależnie od tego w jakiej części polski mieszkasz, a raczej jest zarejestrowany samochód wg mnie wyjdzie szkoda całkowita albo 3 tys ale z naprawą tylnego poszycia i robocizną na poziomie 45zl netto rbg daj znac jak ubezpieczyciel będzie cię próbował oszukać