Skocz do zawartości

Śmierdzi spalona benzyna bmw 740i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, polega to na tym że podczas jazdy w środku czuć jakby spalona benzyna w kabinie, nasila się to przy otwartym oknie, myślałem że to przetarty gdzieś przewod paliwowy ale to nie to, dziury nie widać w wydechu, podejrzewam te uszczelki tam przy łączeniu kolektorów z katalizatorami, chociaż w kanale stamtąd nic nie czuć, dodam że im więcej gazu się podczas jazdy użyje tym mocniej śmierdzi
Opublikowano
pęknięty kolektor wydechowy - ja to miałem, wymiana.. pomogło
Opublikowano
  • Autor
tylko który, teraz pozostaje ,nowy czy używany brałeś? Jak to sprawdzić wogóle...
Opublikowano
tylko który, teraz pozostaje ,nowy czy używany brałeś? Jak to sprawdzić wogóle...

widać przecież ktoredy wyłażą spaliny, brałem nowy oczywiscie

Opublikowano
  • Autor

No w tym rzecz właśnie ze nie widać pod autem, widać że coś się kopci przy otwartej masce ale to raczej ropa się wypala bo silnik czyscilem od spodu i mogło tam się trochę nakapac - napewno to nie pachnie spalinami... No ale może to faktycznie jest to bo nie wykluczam tej opcji

Muszę tam na spokojnie zajrzeć jak już przegląd zrobię

Opublikowano
ej, spaliny przy kolektorze zawsze widać, jeśli to nie spaliny to masz nieszczelny układ paliwowy lub coś kapie Ci na kolektor... jest trochę tych opcji
Opublikowano
  • Autor
Też tak myślałem że to nieszczelnosc na układzie paliwowym... Bo przewody są już wiekowe, ale nic nie widać pocenia czy czegokolwiek, jak tylko będę miał szansę sprawdzic to się odezwę
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
miałem to samo po czyszczeniu gniazd świec z oleju olej ochlapał trochę kolektory itd z benzyną jakiś czas śmierdziało i leciał dymek z tyłu silnika okazało się że ten olej z resztą benzynki się wypalał .
Opublikowano
Najpierw niech się wypali to cos czym myles silnik później szukaj dalej