Skocz do zawartości

325Ci zbyt uboga mieszanka problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak w temacie, szperałem w całym internecie i nie ma żadnego konkretnego rozwiązania na mój problem. Otóż od dwóch miesięcy meczy mnie problem dwóch błędów „zbyt uboga mieszanka bank1” „zbyt uboga mieszanka bank 2” Noi błąd przy którym wyskakuje check czyli błąd podgrzewania bank 2 sensor 2. Błędy te wyskakują tylko na wolnych obrotach, check również tylko na wolnych obrotach. Założone nowe czujniki wałków rozrządu oraz oryginalna przepływka siemens. Dolot szczelny, nowe świece irydowe Denso. Nowe cewki oryginalne. Wyczyszczone wtryski. Jedyne co zauważyłem to w wężu który idzie od „grabi” na kolektorze ssącym do odmy jest dość dużo oleju.

Proszę o pomoc w tym konkretnym przypadku bo już opadał z sił i z góry dziękuje za angażowanie się w temat.

Opublikowano

Szukaj przyczyny raczej w paliwie ,nie powietrzu,bo masz błędy na 2 sondach.

Sprawdź ciśnienie paliwa.

Błąd banku 2,czujnika 2 to sprawdź multimetrem,czy działa grzałka.Powinna mieć przejście na dwóch przewodach (kolor biały,szary,nie pamiętam dokładnie)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Błędy 227 i 228? Jak tak to pewnie pompa, ale sprawdź dla pewności ciśnienie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.