Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jest taka sytuacja, że samochód czasami dławi na niskich obrotach, szarpie przy dodawaniu gazu. Zawsze po nocy przy odpalaniu śmierdzi paliwem a od czasu do czasu jest go ciężko odpalić żeby budą nie zatrzęsło. Powtarzający się błąd to wypadanie zapłonu na 2 cylindrze. Chciałem się upewnić czy to może być wtrysk? Świece i cewki wymienione na nowe i zamieniane miejscami, ciągle ten sam cylinder.

jeszcze jedno, wyskoczył mechanikowi błąd, że roleta chłodnicy się nie podnosi, co się mogło zepsuc?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba zobaczyć jak wygląda ten wtryskiwacz na komputerze, w inpa już sporo widać. Podaj dokładny błąd dotyczący rolety.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Witam,

Umnie bylo to samo 116i e81

serwis bmw na pierwszym miejscu postawil na wtryskiwacze + pompa HP

Zrobili testy i okazalo sie ze sonda NOX jest calym problemem

Cala przygoda 825€

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie było u Ciebie błędu od nox? Czyli polecieli po całości, do kompletu brakuje wymiany cewek, nie ma to jak właściwa diagnostyka.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

W pierwszym serwisie BMW Szwajcarja powiedzeli mi ze wtryskiwacze, pompa na 100% + ewentualnie sonda nox sa do wymiany koszt 3800fch

Mieszkam 100km od granicy francuskiej wienc postanowilem skoczyc do serwisu BMW we francji

Auto stalo unich 4 dni zrobili wszelkie testy i wyszla jedynie sonda nox

Tak to jest jeden serwis leci po calosci drugi szuka dokladnej usterki polecam bmw Mulhouse

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie tak, mają sprzęt, ale nie do końca wiedzą jak z niego korzystać.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
sonda nox to chyba jest u każdego i trzeba się przyzwyczaić do życia z tym błędem :D wymiana na nową często pomaga na 5-10k chyba,ze robisz trasy to na dłużej. Wypadanie zapłonu na drugim cylindrze pojawia się odkąd zaczęło się szarpanie. Cewki nowe, świece nowe. Miałem już taką sytuacje z 5kkm temu i wypadła mi trasa tym samochodem 300km. Trochę go na tej trasie przegoniłem i na 10kkm był spokój. Zapach paliwa też raczej nie będzie od sondy