Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No raczej nie obejdzie się bez demontażu tapicerki. Musisz zlokalizować źródło napływu wody bo inaczej nic nie załatwisz. Może masz coś z dolna uszczelką przyszybową.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Pod tapicerka jest mata po ktorej scieka woda, mata jest mocowana za pomoca takiej gumowej masy, jezeli to sie odklei to cieknie woda do srodka. Serwis wymienia cala mate wraz z uszczelniaczem. Ja zalatwilem temat przyklejajac mate silikonem.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wbrew pozorom to nie jest tak błaha sprawa, bo na dole po rawej stronie jest moduł, który po wilgoci z powodu cieknącej wody z drzwi mągą się zacząć problemy z centralnym zamkiem jak u mnie, a jak sie to skończy no to czas pokaże, mam nadzieje że to jakoś wysuszyłem. Drzwi mi kolega mechanik uszczelni, jest tam uszczelka z jakieś masy.
  • 2 lata później...
Opublikowano

Przyczyną przeciekających drzwi w BMW F30 jest na 100% nieszczelna mata przyklejona poliuretanową pastą od strony wewnętrznej drzwi, pod tapicerką. Ze swoim problemem walczyłem dwa lata. Był serwis. Później reklamacja w serwisie. Następnie wziąłem sprawy w swoje ręce. Po bardzo, ale to bardzo, starannych oględzinach (polewałem drzwi wodą z weża ogrodowego i podświetlaniem latarką) zlokalizowałem nieszczelność 2 mm w paście poliuretanowej na dole maty. Uszczelniłem to poliuretanową pastą uszczelniającą za 20 zł i sprawę załatwiłem. Należy też zadbac aby wszystkie zapinki tapicerki drzwi były świerze (komplet dedykowanych do BMW w torebce 15 zł).

Miałem w swoim życiu kilkadziesiąt samochodów. Często naprawiałem je demontując drzwi i tapicerkę ale tylko w tym modelu zdarzyło się przeciekanie. Widac taka jest jego uroda (konstrukcja drzwi).

Poza tym samochód bardzo poręczny i przyjazdny dla kierowcy.

Pozdrawiam :D